Lezárult az IAB Hungary első szakdolgozat pályázata, a díjak átadására november 19-én, a Google budapesti irodájában került sor. A szakmai zsűri az alapszakos és mesterszakos kategória mellett egy különdíjat is odaítélt. A pályázatot a Google, a GroupM Akadémia, az OMD és az RTL Magyarország támogatta.Legjobb Szakdolgozat 2018

A győztesek

Alapszakon Szaller Dávid nyert „Promóció, avagy a sztárok és influencerek szerepe az online térben történő márkázásban” című dolgozatával, ami a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodási és menedzsment szakán készült, üzleti kommunikáció szakirányon, Dr. Csepeti Ádám támogatásával. Mesterszakon Somogyi Fanni „A micro-influencerek megítélése és hatásuk a fogyasztók vásárlási döntéseire” című munkáját ítélték a legjobbnak. Ez a dolgozat szintén a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Kereskedelem és Marketing szakon született meg, Dr. Csordás Tamás Viktor felügyelete mellett. A különdíjat pedig Buzás Janka „Ki mondja meg, mit kell vennem? A YouTuberek hitelességi tényezői a Z generáció számára” című dolgozata érdemelte ki. Ez a munka ugyancsak a Budapesti Corvinus Egyetem Kereskedelem és Marketing szakán íródott meg, a konzulens Markos-Kujbus Éva volt. Az alap-, illetve mesterszakos kategória nyertesei, a különdíjas pályázó, valamint konzulenseik pénzjutalomban részesültek.  Egyúttal a dolgozatok értékelésében aktívan részt vállaló Médiakutató folyóirat megjelenési lehetőséget kínált fel a nyerteseknek, illetve két további döntősnek Kovács Adriennek és Faltányi Csaba Zobornak, amennyiben szeretnék dolgozataikat tudományos publikációként is feldolgozni.
IAB Legjobb Szakdolgozat díjátadó

Első sor, balról jobbra: Somogyi Fanni, Buzás Janka, Szaller Dávid. Második sor: Sopov István (IAB Hungary), Török Diána (GroupM), Zubány Emese (OMD), Fináczy Dóra (IAB Hungary), Kovács Péter (Google). Fotó: Polyák Attila

  A pályázatról A most első alkalommal kiadásra került díjra bárki pályázhatott, aki az említett szakterületen 2017. január 1. és 2018. július 31. között védte meg dolgozatát valamely egyetem alap-, mester- vagy szakirányú képzésén, esetleg doktori iskolájában. A pályázatok benyújtására 2019. március 31-ig volt lehetőség. A megadott határidőig számos aktuális témában több tucat színvonalas és érdekes szakdolgozat érkezett be. Az IAB Hungary, a Google, a GroupM Akadémia, az OMD, az RTL Magyarország és a Médiakutató szakembereiből álló zsűri döntése alapján kilenc pályamű került a döntőbe. A három győztesen kívül döntőbe jutott még:
  • Kovács Adrienn (BME-GTK): Pinterest eszközök Magyarországon
  • Faltányi Csaba Zobor (METU) Chatbotok a kereskedelemben
  • Tompa Ferenc (METU): Gamer asztal bevezetése, online kampány
  • Kosik Réka (Corvinus): Érzékszervi marketing online mérése
  • Szekeres Beáta (METU): NGO-k digitális marketing lehetőségei
  • Kalocsai Zsombor (ELTE Kommunikáció): Online news, márkázás
Mindenkinek köszönjük a részvételt a pályázaton, gratulálunk a nyerteseknek, a döntősöknek, továbbá köszönjük a pályázat szponzorainak támogatását! Támogatóink: