Szótár - Influencer guide (DOS&DON’TS)

Az influencer marketing együttműködés során alkalmazott azon információk és utasítások összessége, amelyek segítik, vezetik az influencert abban, hogy az együttműködés során mely tevékenységeket végezheti, illetve nem végezheti az influencer.

Szerződéses együttműködés keretében a megbízó, a márka által összeállított, a koncepció briefjét kiegészítő információk gyűjteménye – különösen a márka védjegyeinek, brand elemeinek, termékeinek felhasználására és megjelenítésére vonatkozó rendelkezések és tiltások, a megbízó vagy márka etikai kódexe és elvárásai, valamint esetenként az alkalmazandó jogszabályok és az influencer együttműködés során alkalmazott platform szabályzatának releváns rendelkezései (pl. megfelelő tagek és jelölések alkalmazása) alapján készített írásos anyag (általában a szerződés része, melléklete).

Az influencer ezt a dokumentumot rendszerint a tartalomkészítést megelőzően kapja meg, amelynek a betartása, követése az együttműködési szerződés részeként az influencerre nézve kötelező.

Related Szócikkek