Szótár - Over the top (OTT) médiaszolgáltatás

Streaming média szolgáltatás, amelyet közvetlenül a nézőknek kínálnak az interneten keresztül.

Az OTT megkerüli a kábel-, a sugárzott és a műholdas televíziós platformokat, amelyek a televíziós tartalom hagyományos terjesztői. Az OTT gyakorlatilag megegyezik az előfizetésen alapuló, igény szerinti video (VoD) szolgáltatásokkal, amelyek hozzáférést biztosítanak film- és televíziós tartalmakhoz (ideértve a más gyártóktól beszerzett meglévő sorozatokat, valamint a kifejezetten a szolgáltatáshoz előállított eredeti tartalmat). Ilyenek például az Amazon Music, Apple TV +, Crunchyroll, DC Universe, Disney +, FunimationNow, Google Play Filmek és TV, Google Play Zene, HBO Max, Hulu, iTunes, Netflix, Peacock, Pluto TV, Prime Video, Roku, SiriusXM, Sling TV , VRV, YouTube Premium és YouTube TV.

Az OTT magában foglalja a “vékony” televíziós szolgáltatások hullámát is, amelyek hozzáférést biztosítanak a lineáris, speciális csatornák élő közvetítéséhez, hasonlóan a hagyományos műholdas vagy kábeltelevíziós szolgáltatókhoz, de a nyilvános interneten keresztül közvetítve azt, nem pedig zárt, magánhálózaton védett eszközökkel, mint pl. set-top boxként.

A legnépszerűbb szolgáltatásokhoz általában weboldalak, alkalmazások, digitális médialejátszók (beleértve a videojáték-konzolokat) vagy az integrált intelligens TV platformokkal rendelkező televíziókon keresztül lehet hozzáférni.

Related Szócikkek