Szótár - Server Side Ad Insertion

Szerver oldali hirdetés beillesztés.A szerver oldali hirdetés beillesztés az a folyamat, mely esetében a videós tartalom és a hirdetés összekapcsolásra kerül a szerver oldalon nem pedig a böngészőben (kliens oldali hirdetés beillesztés). A tartalmi videók és a videós hirdetések máshol vannak tárolva, viszont a fehasználók tartalomfogyasztása közben összefűzésre kerülnek a háttérben.

A módszer alkalmazása jobb felhasználói élményt biztosít, mivel a tartalmi és hirdetés elemek minőségi összehangolása a kiszolgáló szerveren előkészítve történik, nem valós időben a kliens oldalon. Így a folyamatos, azonos minőségű lejátszás feltételei adottak.

A szerver oldali hirdetés beillesztés lehetőséget biztosít a kiadók számára az ad-blocking mérséklésére, mivel a tartalmi videó és a videóhirdetés egy stream-ként kerülnek kiszolgálásra így a blokkoló szolgáltatások nem tudják azonosítani a hirdetést.

A megoldás egyetlen hátránya, hogy a hirdetés mérése nem adszerveren keresztül történik, így a hirdetői oldalon aggályok merülhetnek fel.

Related Szócikkek