Bemutatkozás

Bemutatkozás

IAB Hungary

Az IAB Hungary a Magyar Reklámszövetség keretein belül 2008 novemberében létrejött tagozat, mely a nemzetközi Interactive Advertising Bureau (IAB) szakmai szervezet hazai képviselője, az IAB Europe tagja. A szervezetet 46 cég alapította, köztük ügynökségek, kiadók, kutatócégek, hirdetők és egyéb az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltató cégek.

A szervezet céljai:

  • A szervezet célja az online, interaktív, digitális marketing és reklámeszközök és megoldások ismertségének, használatának és elfogadottságának növelése.
  • A digitális marketing iparág fejlesztése, a digitális média további erősítése.
  • Szakmai érdekképviselet és érdekérvényesítés hazai és nemzetközi fórumokon, üzleti, társadalmi és kormányzati szervezetekben.
  • Egy iparági „közös hang” megteremtése, a piaci szereplők, szakmai szervezetek, szakmai sajtó, szakhatóságok irányába való folyamatos, hiteles kommunikáció.

BEMUTATKOZÁS

Az IAB Europe bemutatása

Az 1998-ban alakult szervezet jelenleg 23 nemzeti IAB-t fog össze,

melyeknek közel 90 alkalmazottja képviseli az interaktív marketing iparágat helyi és európai szinten. A tagok száma folyamatosan bővül.

  • Az IAB Europe 23 európai tagszervezetnek, illetve a közel 5000 képviselt cégnek kereskedelmi szövetsége a digitális és interaktív marketing terén.
  • A szervezet célja, hogy segítse az európai interaktív hirdetési piacot, támogassa az ipar érdekeit, szabályozza a piaci gyakorlatot, és képezze a digitális piac szereplőit.
  • IAB Europe az egyetlen szervezet, amely teljes körűen képviseli az európai digitális iparágat. Az erejét a meghatározó tagokból meríti, mind nemzeti szinten, mind a képviselt cégek szintjén.
  • A nemzeti tagság átível az egész kontinensen –nem csak a fejlettebb nyugati piacok képviseltetik maguk, hanem a gyorsan fejlődő kelet európai piacok is (pl. Horvátország, Lengyelország, Románia, Magyarország és Szlovénia). A vállalati tagok közt tudjuk a legnagyobb hirdetőket, média csoportokat, kiadókat és portálokat, ügynökségeket, kutató és technológiai cégeket.
0
Nemzeti IAB
0
+
Alkalmazott
0
+
Képviselt cég
0
+
Szakbizottság

NYILVÁNOS

Dokumentumaink

Alapszabályunk és belépési nyilatkozatunk a gombra kattintva PDF formátumban letölthető.