Az Év videós hirdetése 2023

Rövid, videós hirdetéseket díjazó pályázatot indít hagyományteremtő céllal az IAB Hungary Digitális videó Munkacsoportja.

A videós hirdetési piac folyamatosan nő, egyre több hirdető ismeri fel a mozgóképes tartalmak relevanciáját online platformokon is, hiszen a videós tartalomfogyasztással eltöltött idő és a videós tartalmak környezetében megjelenő hirdetési formátumok által generált bevétel évről évre nő Európában és hazánkban egyaránt.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ne csak a hirdetési “helyek” megvásárlása, hanem a hirdetések tartalmának összeállítása is kreatívan történjen. Ne feledjük, az online videós hirdetés nem mindig helyettesíthető televíziós reklámspottal!

NEVEZÉSI PARAMÉTEREK:

A versenyre olyan minimum 6, maximum 30 másodperc hosszúságú videóhirdetéseket várunk, amelyek 2023. január 1. és 2023. december 22. között legalább 1 héten át futottak valamely hirdetési kampány keretében, és Magyarországon elérhető online kiadók felületein, valamint a közösségi és videómegosztó platformokon jelentek meg, beleértve a YouTube, az Instagram, a TikTok és a Facebook oldalán megjelent hirdetéseket is.

– A versenyre hirdető/médiaügynökség/kreatív ügynökség által készített, csak kereskedelmi üzenetet tartalmazó videóhirdetésekkel lehet nevezni. Politikai, társadalmi célú, megosztó vagy 18+ üzenetet megfogalmazó (az alkoholos termékek hirdetéseinek kivételével) hirdetések nem vehetnek részt a versenyben.

NEVEZÉSI DÍJ:

IAB tagoknak 3 videó nevezése ingyenes (a további videók nevezési díja 30 000 Ft + áfa), nem IAB tagoknak: 50 000 Ft+áfa/videó 

DÍJAK ÉS EREDMÉNYHIRDETÉS:

Az eredményhirdetést és a díjátadót 2024. február 8-án az Irányi Palotában tartjuk, ahol az IAB által felkért zsűri döntése alapján kerülnek a kategóriák győztesei díjazásra. (Az IAB Digitális video Munkacsoportja fenntartja a lehetőségét annak, hogy több kategóriában is nyertest hirdessen.)

Az IAB Hungary egy kupával jutalmazza a győztest, valamint a kategóriák győztesei egy évig az elektronikus aláírásukban jelölhetik az elért helyezésüket. 

A győztes(ekkel) interjú készül, melyet az IAB blogjában és közösségi média felületein osztunk meg.

Nevezési határidő:

2023. december 22.

Pályázat beadása

  Az Év Digitális Videós Hirdetése 2023
  Hagyományteremtő céllal rövid, videós hirdetéseket díjazó pályázatot hirdet a digitális hirdetés és marketing legnagyobb hazai szervezete, az IAB Hungary. Az új versenyre hirdetők, médiaügynökségek és kreatív ügynökségek nevezhetik 6-30 másodperces videóhirdetéseiket, amelyek 2023. január 1. és 2023. december 22. között legalább 1 héten át futottak valamely hirdetési kampány keretében, és Magyarországon elérhető online kiadók felületein, valamint a közösségi és videómegosztó platformokon jelentek meg, beleértve a YouTube, az Instagram, a TikTok és a Facebook oldalán megjelent hirdetéseket is. Nevezni december 22-ig lehet, az IAB tagjainak 3 db videóig ingyenesen, további videók esetében és nem IAB tagcégeknek pedig videónként 50 ezer Ft + ÁFA nevezési díj ellenében. Jelentkezési határidő 2023. december 22. Ha a kitöltéssel vagy beküldéssel bármilyen probléma adódna, a [email protected] címen tudunk segíteni. Várjuk a beadott pályázatokat!

  Nevező adatai

  Nevezés adatai

  Kampány típusa

  Nevezett videó elérhetősége

  *A verseny eredményhirdetéséig a videónak folyamatosan elérhetőnek kell lennie a megadott címen.

  Nyilatkozatok

  A VERSENY TÁMOGATÓJA