Dokumentumok - MRSZ Barométer 5.: Felmérés a reklámipar állapotáról és kilátásairól

Zártkörű dokumentum-gyűjtemény az IAB Hungary tagjai számára.

Elkészült a Magyar Reklámszövetség Scores Group kutatóintézettel közös Barométer kutatáse, amelyben a kommunikációs iparág aktuális helyzetét és jövőbeli kilátásait mérte fel az iparág meghatározó szereplőinek vezetői körében. A 2022. november vége és 2023. január közepe között végzett adatfelvétel során a reklámozó márkák és a kommunikációs iparágban tevékenykedő cégek aktuális munkaerőpiaci helyzetéről, emberi erőforrás-gazdálkodási politikájáról és munkaszervezési lépéseiről is tettek fel kérdéseket.

Vizsgálták, hogy a vállalkozások milyen költségcsökkentő lépésekről döntöttek a gazdasági válság cégükre gyakorolt negatív hatásainak mérséklése érdekében, és hogy az összetett válság tényezői milyen mértékben befolyásolják mindennapi működésüket. A felmérésben rákérdeztek a piaci szereplők 2023-as várakozásaira is a média és marketingkommunikációs költések alakulása tekintetében.

A kutatás összefoglalója itt olvasható, a kiadványt pedig teljes egészében a Magyar Reklámszövetség oldaláról lehet letölteni.