Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Online IAB Cafén mutatjuk be a digitális reklámpiac múlt évi költéseit és idei várakozásait

2023.03.23. @ 2:30 du. - 5:00 du.

IAB-tagsággal ingyenes

Nyolcadik alkalommal végeztünk felmérést az IAB Hungary tagjai és partnerei körében a digitális reklámpiac alakulásáról és legfontosabb változásairól, amelynek eredményeit március utolsó csütörtökén egy online IAB Café keretében mutatjuk be. Kiderül majd, hogy mekkora lehet az idei digitális reklámköltés, mely hirdetési típusokkal szemben a legoptimistább a piac, milyen új jelenségek hatása a legmarkánsabb, és milyenek a költési várakozások a különböző platformokon.

Az Adex munkacsoport az AdExpect felmérését idén egy polikrízis kutatással is kiegészítette: korábban ilyen módon nem kutatott jelenségek várható reklámpiaci hatásaira kérdeztek rá a recessziótól kezdve a klímaválságon át a társadalmi megosztottságig – ennek eredményeiről itt hallhattok először. És ahogyan azt az elmúlt években már megszokhattátok, itt mutatjuk be az előző évi digitális reklámköltések alakulását és főbb trendjeit áttekintő AdEx riportot is. Az eseményre meghívtuk az IAB Europe vezető elemzőjét is, aki az európai digitális piacot meghatározó trendekről beszél majd előadásában.

Az idei év első IAB Caféja tehát egyszerre szól majd a múlt évi reklámköltésről, a piac jövőbeli kilátásairól, és a polikrízisről, amiben navigálunk.

Előadók:

  • Daniel Knapp (IAB Europe, közgazdász, vezető elemző) – A jelen és a közeli jövő trendjei az európai digitális reklámpiacon
  • Novák Péter (Httpool, Country manager; IAB Hungary Adex munkacsoport vezető) – AdEx 2022: Milyen volt a digitális reklámpiac?
  • Kardos Gábor (Magyar Jeti Zrt., CEO; IAB Hungary elnökségi tag) – AdExpect 2023: Felfele vagy lefele? Felmértük, mutatjuk!
  • Madár István (NetMedia Zrt./Portfolio.hu, vezető elemző) – Hol tartunk az alagútban, és mi jön szembe? Gazdasági kilátások Magyarországon

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

  • Barnóth Zoltán (Adaptive Media, innovációs és üzletfejlesztési igazgató)
  • Lunczner Ádám (Mindshare, digital and business development director)
  • Mérő Ádám (Coca-Cola, consumer & shopper connection director Europe)
  • Szabó Edina (Omnicom Media Group Hungary, managing director)
  • Vági Róbert (Central Médiacsoport Zrt., vezérigazgató-helyettes)

Mikor?
2023. március 23, csütörtök, 14:30-tól

Hol?
Online, a képernyők előtt.

Az esemény az IAB Hungary tagcégei és az IAB Hirdetői Klub tagjai számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet idekattintva tehettek meg. Az IAB Cafén az IAB partnerszervezetei (MRSZ, ÖRT, EMOK) 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt. Azon érdeklődők, akik nem tagjai és nem szakmai partnerei a szervezetnek, 12 000 Ft + áfa áron válthatnak online belépőt. Regisztrálni ezen az oldalon lehet.

 

 

Részletek

Dátum:
2023.03.23.
Időpont:
2:30 du. - 5:00 du.
Összeg:
IAB-tagsággal ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , ,

Szervező

IAB Hungary
View Szervező Website

Helyszín

internet