Effie 2022: elindult a nevezés

Megosztás

Már lehet nevezni az idei Effie versenyre, május 26-án délelőtt pedig a szervezők webináriumon nyújtanak segítséget ahhoz, hogy az elkészítendő pályaművek minél sikeresebben állják meg a helyüket a zsűrizés során.

Az Effie nem kreatív verseny – az elért eredmény számít. A hatékonyságot díjazó versenyre bármilyen típusú és nagyságrendű, sikeres marketing aktivitás nevezhető. A szaktekintélyekből álló zsűri két fordulós értékelését követően a legjobb csapatokat – megbízót és ügynökséget Platina, Arany, Ezüst, Bronz és Finalist Effie illeti meg.

A hazai fordulóra Magyarországon 2021. január 1 – 2022. április 30. között sikeresen megvalósított nemzetközi adaptáció ugyanúgy nevezhető, mint hazai ötleten alapuló, kis vagy nagy költségvetésű, kis helyi, vagy nagy országos, egy napos vagy több hónapos/éves marketing aktivitás. A többlépcsős nevezési rendszerben a végső határidő augusztus 1. Új kategória idén: Employer Branding

A május 26-án 10 órakor kezdődő, egyórás webinarium segítséget nyújthat ahhoz, hogy az elkészítendő pályaművek minél sikeresebben állják meg a helyüket a zsűrizés során. Érdemes részt venni és figyelni, kérdezni, tanulni az eddigi díjazottaktól!

Az Effie globális standard pályázati lapján a nevezőknek be kell bemutatniuk és számokkal, adatokkal alátámasztaniuk, hogyan jutottak el a célkitűzéstől a sikeres megvalósításig és a kiváló eredményekig. A hazai versenyen mintegy 120 zsűritag értékeli 2 fordulóban a határidőre beérkezett pályaműveket. A szigorú Effie standard értékelési és pontozási rendszer miatt már a döntőbe jutás is komoly teljesítmény. A döntőben legkiemelkedőbb pontszámot elért pályaművek közül a Platina Effie nyertest külön grémium választja ki.

A zsűri értékelése alapján odaítélt Platina, Arany, Ezüst, Bronz és Finalist Effie díjak, valamint a Microsoft Innovációs Különdíj átadása hagyományosan novemberben lesz – a tervek szerint újra nagyszabású Díjátadó Gálaest formájában.

A díjazott csapatok a globális Effie Index értékelési rendszere alapján pontszámokat kapnak, amellyel felkerülnek a nemzetközi Effie ranglistára, és az Arany Effie-t nyert pályaművek indulhatnak a Global Best of the Best Effie megmérettetésen is. Az Effie Index standard pontszámai alapján alakul ki az Effie Awards Hungary Hatékonysági Ranglistája is, értékelve a hazai legeredményesebb csapatok kiváló teljesítményét.