Máth András az IAB Hungary új ügyvezetője

Megosztás

Máth András márciustól látja el az ügyvezetői feladatokat, és Somogyi Endrétől veszi át a stafétát.

Barnóth Zoltán, az IAB elnöke ezt mondta András kinevezéséről: “Máth Andrással újabb nagy tudású, tapasztalt személlyel erősödik a digitális reklámpiac legnagyobb szakmai szervezete. Mivel a szervezet tevékenysége túlnyomórészt más elfoglaltság melletti önkéntes közreműködésre épül, érdemi változást jelent a váltás a dedikált ügyvezetői pozícióban. Ezzel a szervezet központi, azaz nem munkacsoportokban zajló programjainak és persze a teljes működés-koordinációnak is új lendületet remélünk adni. Ehhez András tudása, operativitása és kreativitása is érdemben hozzá tesz majd.”

Endre búcsúja kapcsán pedig hozzátette: “Endre rendkívül sok fronton és sokat tett a hazai IAB-ért, ezen keresztül az egész digitális reklámpiaci közösségért az elmúlt években, nélküle ez a szervezet nem válhatott volna azzá, amiként ma ismerjük. Számos elnöki cikluson át önállóan vitte a szervezet operációját és adminisztrációját, képviselt bennünket – két évig az európai szervezet elnökségi tagjaként is – a nemzetközi IAB-s és iparági fórumokon. Mindezért nagy köszönet illeti a teljes jelenlegi és korábbi elnökségek, valamint a tagság részéről.”

András több mint tíz éven át a Ringier/Mediaworks kutatási és szervezési igazgatójaként dolgozott, még korábban az Index és a GfK munkatársa volt. Emellett 2015 óta elnökként vezeti a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) munkáját, mely pozícióját az IAB mellett is megtartja. A DKT-ban egyébként együtt dolgozik IAB-s elődjével, Endre ugyanis továbbra is DKT-ügyvezető marad.

Hajrá András, köszönjük Endre!:)