Adatfelelősöknek szervez klubot az IAB

Megosztás

Az elmúlt hónapokban minden digitális piacon érintett cég számára az adatvédelmi szabályok átalakítása jelenti az egyik legnagyobb (nem várt) feladatsort.

Képzések, oktatások, tanácsadók hada indult meg segíteni/támogatni a folyamatot és az érintettek folyamatosan kapják a különféle állásfoglalások, magyarázatok tömegét.

Az IAB ebben a folyamatban egy teljesen más megközelítéssel élt – azzal szeretné segíteni a tagvállalatok vállalati felelőseinek a munkáját, hogy a hasonló gondokkal küzdő szakértőket egy klubba gyűjti össze és rendszeres időközönként találkozókat, probléma-azonosításokra alkalmas helyzeteket szervez. Az egyes témákban igyekeznek majd elhívni olyan szakértőket, érintetteket, akik maguk is átgondolták a feladatokat.

Az IAB tagok érintett felelőseinek jelentkezését várjuk az [email protected] emailcímen. (Megkönnyíti az azonosítást ha dpo, gdpr tárgyat tesztek a levél elejére.)

További kapcsolódó téma, hogy az IAB EU a London Economics-szal közösen kutatást szervez európai szinten a GDPR bevezetéssel kapcsolatos ismeretekről. Kérünk, hogy töltsd ki ezt annak érdekében, hogy érdemi visszajelzést lássunk/kapjunk a hazai állapotokról is.

A kutatás itt érhető el!