Az IAB Tech Lab megszerezte a DigiTrustot

Megosztás

Ezúttal egy izgalmas, a sztenderdizálást és a felhasználói élményt egyaránt érintő nemzetközi hírrel érkezünk.

Méghozzá azzal, hogy az IAB Tech Lab megszerezte a DigiTrust szolgáltatót. A userek azonosítása, a felhasználói élmény, illetve a személyes adatok védelme szempontjából is érdekes ez a lépés.

Az IAB Tech Lab az IAB keretei között működő non-profit K+F konzorcium, amely a különböző sztenderdek, szoftverek és szolgáltatások fejlesztése révén egy hatékony és fenntartható digitális médiapiac kialakítását célozza. Tagjai mások mellett az AppNexus, a Google, a GroupM, a Hearst Digital Media, az Integral Ad Science, a LinkedIn, a MediaMath és a Microsoft is.

Ez a szervezet integrálta most a DigiTrust eszközeit és csapatát. A DigiTrust egy iparági konzorcium, amely eleve egy IAB-s munkacsoportból nőtte ki magát, és az a célja, hogy egy univerzális, sztderdizált felhasználó azonosítót alakítson ki, amitől azt várják, hogy nemcsak a digitális piac szereplői, hanem a felhasználók is jobb élményhez jutnak. Jelenleg számos ID-szolgáltás fut a különböző weboldalak mögött, és ezek lassítják azok működését, illetve felmerülnek adatvédelmi gondok is.

Ha mélyebben érdekel a téma, olvasd el az IAB közleményét.