Megjelent a Digitális Videó Fogalomtár

Videó

Megosztás

Az IAB Hungary Videó munkacsoportjának gondozásában elkészült és immár letölthető az iab.hu oldalról a digitális videóhirdetési piac leggyakrabban használt szakkifejezéseinek gyűjteménye.

Dudás Gergely, a munkacsoport vezetője, az RTL Magyarország kereskedelmi igazgatója a fogalomtár bevezetőjében többek közt azt írja:

“A digitális videóhirdetési piac növekedése az elmúlt 2-3 év egyik legerősebb trendje a hirdetési piacon. Csak 2018-ban Magyarországon több mint 60%-kal több megrendelés érkezett a médiatulajdonosokhoz mint az előző évben. Ennek a folyamatnak számos kísérőjelensége van, többek között a mérhetőség változása, a kihelyezések egységesítése, a formátumok egyre jobb megismerése és televíziós megoldásokkal való egyre nagyobb összhang.”

“Az IAB Hungary Videó munkacsoportja és úgy döntött, hogy a legfontosabb fogalmakat lefordítja, magyarítja annak érdekében, hogy a digitális videóeszközöket megrendelő, értékesítő, támogató valamennyi szereplő számára egyértelmű legyen ezek jelentése. Több mint 50 fogalmat gyűjtöttünk össze ebben a kiadványban és biztosak vagyunk abban, hogy ezek leírása mindenkinek segít majd a belső valamint az ügyfelekkel, hirdetőkkel, fejlesztőkkel való egyeztetésekben.”