Változások az IAB Hungary elnökségében

Megosztás

Az elmúlt napokban már olvashattatok arról, hogy Novák Péter távozik a Dentsu Hungary vezérigazgatói székéből, ez a változás pedig az IAB Hungary elnökségi tagságát is érinti. Ugyanez igaz Bognár Verára, aki jelenleg egy munkahelyváltás kellős közepén áll, így átmeneti időre az elnökségi tagsággal járó jogait nem gyakorolhatja.

Novák Péter hat év után, saját kezdeményezésére távozott a Dentsu Hungary éléről, február 1-én a cég eddigi médiatevékenységét irányító Turóczi András vette át a vezérigazgatói posztot. „Nagyon büszke vagyok mindarra, amit ezzel a nagyszerű csapattal az elmúlt évek során közös munkával elértünk. Jó szívvel adom át a feladatokat Andrásnak, akivel az elmúlt években nagyszerűen működtünk együtt, és aki a garanciáját jelenti a Dentsu töretlen további fejlődésének” – fogalmazott Novák Péter, aki country managerként veszi át a Httpool by Aleph hazai leányvállalat vezetését.

A média, a digitális marketing, valamint az üzletfejlesztés területén 25 éves iparági tapasztalattal rendelkező szakember feladata lesz, hogy támogassa a Facebook, a Twitter, a Snapchat, a Spotify, a Reddit, a Digital Turbine, illetve a TikTok értékesítési csapatai, valamint a hazai média- és reklámpiac közötti partnerségek további fejlődését. Novák Péter az IAB Hungary 2008-as megalapításától kezdve tagja a szakmai szervezetnek, nyolc éven át volt elnöke, 2016-tól elnökségi tagja, és a kezdetektől fogva az Adex Munkacsoport szakmai vezetője.

Novák Péter esetében a munkahelyváltás szektorváltást is jelent, amely miatt elnökségi munkáját nem tudja folytatni, ezért tagsági helyére az IAB Hungary új választást ír ki. Mivel azonban a szakember új munkahelye is tagja a szakmai szervezetünknek, ezért az Adex Munkacsoportot továbbra is Péter vezeti.

Bognár Vera, az IAB Hirdetői Klub vezetője és egyben az IAB Elnökségének tagja, 2023. január 31-én távozott a Nestlé Magyarországtól, ahol közel négy évig dolgozott: előbb digital & marketing managerként, majd az utolsó évben Corporate Communication Manager pozícióban. Ameddig a szakember nem vállal új helyen állást, addig rá a Magyar Reklámszövetség Alapszabályának* 11. § (6) bekezdésében megfogalmazott pontja, azon belül is a “maximum 1 évig tartó akadályoztatás” esete vonatkozik.

Ez pedig annyit jelent, hogy ezen időszak alatt Bognár Vera az elnökségi tagságával járó jogokat nem gyakorolhatja. Helyére azonban csak akkor kell új tagot választani, ha nem a szektorába tartozó cégnél helyezkedik el. Amint egy olyan vállalatnál létesít munkaviszonyt, amely a hirdetői szektorhoz tartozik és az IAB szervezet tagja, akkor elnökségi jogai ismét aktiválódnak.

Novák Péternek ezúton is szeretnénk megköszönni az IAB Hungary elnökségében végzett eddigi munkáját, az új munkahelyén sok sikert, munkacsoportja vezetéséhez pedig eredményes munkát kívánunk. Bognár Vera munkájára pedig az IAB-s projektek vezetőjeként továbbra is számítunk.

*Mivel az IAB Hungary nem önálló jogi személyként, hanem az MRSZ kiemelt tagozataként működik, ezért az olyan ügyekben, amelyeket az IAB Hungary Alapszabálya nem rendez, az MRSZ Alapszabályában írottak szerint kell eljárnia.