Az IAB összefogásra szólítja szervezeteit a törökországi és szíriai földrengés áldozatainak megsegítésére

Megosztás

Az IAB Europe támogatásáról biztosította a törökországi IAB-t és nemzetközi összefogásra kéri tagjait a Törökországban és Szíriában február 6-án pusztító földrengés károsultjainak megsegítésére. A 7, 8 magnitúdójú pusztító földmozgás következtében több ezer sokemeletes épület dőlt össze, Szíriában öt millió ember, Törökországban több mint egy millió ember vesztette el otthonát, a két országban az eddigi becslések szerint legkevesebb negyvenkétezer halálos áldozata van a természeti katasztrófának, amely szám napról napra nő. Csütörtökön késő este a szíriai Idlíb tartomány északnyugati részét ráadásul egy újabb, 5,4-es erősségű utórengés rázta meg, amelyet a dél-törökországi Hatay tartományban, Libanonban és Cipruson is érezni lehetett.

Mostanra a katasztrófa sújtotta területek romjai alatt minden élő ember megtalálása határos a csodával. Csütörtökön a török Antakya városában még tíz nappal a földrengés után is találtak túlélőt: egy 17 éves lányt sikerült kiemelni a romok alól.

A törökországi IAB az IAB Europe-on keresztül azzal a kéréssel fordul a nemzetközi IAB-közösséghez és a vállalati tagjaihoz, hogy lehetőségeikhez mérten, bármilyen módon és formában támogassák a természeti katasztrófát elszenvedő embereket. Pénzügyi támogatást az alábbi két, államilag elismert, az érintett területeken a segítségnyújtást koordináló szervezetnek lehet küldeni:

A törökországi IAB arra kéri az adományozókat, írjanak az [email protected] címre, hogy a segítségnyújtást regisztrálhassák és minden támogatónak megköszönhessék.

Fotó: Türk Kızılay / Facebook