Házon belül értékesíti online reklámfelületeit a Ringier Hungary

Megosztás

Jánosi Péter, a Ringier Hungary kereskedelmi igazgatója

A Ringier Hungary médiavállalat 2023. január óta a teljes online, print és BTL termékportfóliójának hirdetésértékesítési tevékenységét házon belül látja el. A Ringier saját sales csapata menedzseli a blikk.hu, a sportal.hu, a kiskegyed.hu, a glamour.hu, az egészségkalauz.hu és a noizz.hu reklámfelületeinek sales feladatait.

A kiadó múlt év végén zárta le hároméves sales house-együttműködését az Adaptive Mediával. Ezzel a lépéssel a médiaügynökségi és programmatic piac kiszolgálása visszakerült a kiadóhoz, amely korábban csak a print és BTL hirdetési megoldásokat értékesítette házon belül, valamint direkt partnerei integrált kampányait gondozta.

“A koncepcióváltás oka az, hogy hosszú távon a médiavállalaton belül akarjuk megerősíteni a digitális- és programmatic sales kapacitásainkat is. Ezt kulcsfontosságúnak tartjuk ahhoz, hogy a kiadó termékfejlesztési irányait és minden egyes projektjét meghatározó „digital first” szemléletet a hirdetésértékesítés terén is képviselni tudjuk” – fogalmazott Jánosi Péter kereskedelmi igazgató, aki 2022 tavaszától vezeti a Ringier Hungary közel 30 fős sales csapatát, amely az elmúlt hónapokban új szakemberekkel bővült.

A médiavállalat tavaly októberben indította sportal.hu néven új sportmédia-platformját, amelynek reklámfelületeit indulása óta a Ringier saját sales osztálya menedzseli. A sportal.hu-hoz hasonlóan januártól az online médiaportfólió többi tagjának – a blikk.hu, a kiskegyed.hu, a glamour.hu, az egészségkalauz.hu és a noizz.hu – hirdetési felületeit is házon belül értékesíti.

 

A Ringier Hungary cégcsoport online portfóliója havonta 4,3 millió egyedi látogatót vonz. Legnagyobb elérésű híroldala a blikk.hu, amely naponta átlagosan közel 1 millió real usert ér el, és a 2022-es év után 2023 első négy hónapjában is megőrizte első helyét a teljes hazai online média mezőnyében. Online női magazinjai, a kiskegyed.hu és a glamour.hu a női tematikájú hazai oldalak TOP3-as élbolyában teljesítenek.