Mintázatok nélküli változások az augusztusi toplistákban

Megosztás

Íme, a Dkt.hu augusztusi adatai.

Nehéz dolga van annak, aki a 2017. augusztusi toplisták alapján bármilyen szabályszerűséget keres abban, hogy egyes domainek látogatószáma vajon miért változott. Míg az előző hónapok esetében, ahogyan az a korábbi toplista-kísérő szövegekből is kiderült, többé-kevésbé megragadható volt azon site típusok köre, amelyek esetében egy-egy szezonális hatás miatt nőtt vagy éppen csökkent a forgalom, az augusztusi toplisták esetében bármennyire is próbálkoznánk ilyen típusok felállításával, beletörne a bicskánk.

Napi átlagos látogatószámok szintjén épp úgy tudta növelni a látogatóinak női oldal, bulvár vagy éppen híroldal, ahogy más hasonló tematikájúak esetében veszíteni is.

A toplistás változások kaotikusságát jól jellemzi, hogy volt olyan site, amely úgy tudta javítani toplistás pozícióját, hogy közben júliushoz képest látogatókat veszített – a korábban előtte állók közül viszont voltak, amelyek még nagyobb veszteséget könyvelhettek el.

A hálózatok esetében a havi elérés alapján kirajzolódó rangsorban történt a dobogó két alsóbb fokán pozícióváltás, de az azt követő helyeken is éles a verseny, és voltak helycserék. Az elmúlt hetekben napvilágot látott kiadói tulajdonosváltások és fúziók fényében biztosak lehetünk benne, hogy az őszi toplisták is tartogatnak kellő izgalmat, miközben talán újra visszaáll a „rend” a szezonális ás tematikus hatásokat tekintve.

halozat_2017aug

domain_2017aug