Bemutatjuk tagjainkat: Neticle

Megosztás

Új sorozatot indítunk a blogon: sorra bemutatjuk tagjainkat. Elsőként Szekeres Péter, a Neticle Technologies egyik alapítója válaszolta meg kérdéseinket.

CT2A6259

Mivel foglalkoztok, mi az elsődleges szolgáltatásotok a magyar digitális piac számára?
A Neticle azzal foglalkozik, hogy az online véleményeket, szövegeket összegyűjti, és automatikusan szövegelemzi emberi pontossággal. Így gyors és pontos riportok készülnek cégeknek az ügyfélhangokról, kampány-visszhangokról, krízishelyzetekről.

Mutasd be röviden a céget, mit kell rólatok tudni?
26 fős csapatunk jelenleg három országra koncentrál: Magyarországra, Bulgáriára és Romániára. Emellett további három országot szeretnénk megismerni és ott megjelenni december végéig.

A Neticle-t egy egyetemi dolgozat ihlette 2012-ben, amikor is az alapítók összeálltak, hogy automatikus véleményelemzéssel dobják fel a médiafigyelést. Azóta sokat tanultunk a média és a közösségi média sajátosságairól és a kutatási megközelítésekről, ezeket folyamatosan beépítjük a termékeinkbe és folyamatainkba. Úgy gondoljuk, hogy a Neticle termékei sosem készek.

Mi volt az elsődleges oka annak, hogy beléptetek az IAB-ba? Mit vártok a szervezettől?
Az IAB-be azért léptünk be, hogy még többet tanuljunk a hirdetési és marketingcsapatoktól. A célunk, hogy automatikus szövegelemzéssel tegyük kényelmesebbé az ügyfeleink mindennapjait, ehhez pedig az kell, hogy a lehető legjobban értsük, hogy mik a mindennapi kihívások, az új trendek vagy éppen a sikersztorik. Inspirálódni szeretnénk, és amikor elég érettek leszünk, akkor bekapcsolódni a szakmai feladatokba.

icd-day1-027_20171120

Meglátásod szerint mi mostanában a digitális kommunikációs iparág előtt álló legnagyobb feladat?
Azt látjuk, hogy elindultunk az adatvezérelt kommunikáció irányába. Statisztika alapján tudunk kampány tervezni, üzeneteket optimalizálni, targetálni. A legnagyobb kihívás, hogy megtanulja a digitális kommunikáció helyén kezelni a számokat, az általános KPI-ok mögé lássunk, tudjunk értelmezni és benchmarkolni. Tehát reálisan beépíteni az adatokat és méréseket a mindennapi folyamatokba.

Ha többet tudnál meg tagunkról: https://neticle.hu/

A fenti bemutatkozás meghívottja előre lefektetett szabályok alapján került a listába: Az IAB blog minden hónapban a még bemutatkozáson át nem esett 4 legújabb és 4 véletlenszerűen kiválasztott tagvállalatot keres meg ugyanazokkal a kérdésekkel.