Bemutatjuk tagjainkat: Natív Hirdetés Kft.

Megosztás

Új sorozatot indítottunk a blogon: sorra bemutatjuk tagjainkat. A Neticle után most a Natív Hirdetés Kft. kerül sorra. Kérdéseinkre Tóth Bettina értékesítési vezető válaszolt.

Mivel foglalkoztok, mi az elsődleges szolgáltatásotok a magyar digitális piac számára?

A Natív Hirdetés Kft. a svéd Strossle tartalomajánló rendszer értékesítési képviselete, amely automatizált, mesterséges intelligencia alapú tartalomajánlásokat és natív hirdetéseket kínál a hirdető ügyfeleknek. A Strossle rendszere jelenleg több mint 10 országban elérhető, és lehetőséget biztosít, hogy szerkesztőségi tartalomajánlók mellett az ügyfél cikkei, anyagai is megjelenjenek, mint natív hirdetések, egyszerre több portálon automatizáltan.

Olyan hazai szereplőkkel dolgozunk együtt, mint a 24.hu, a Nők Lapja Café, a Glamour.hu, a Blikk, az Rtl.hu, a Gamestar, a PCworld, a Computerworld, a Puliwood, a Helloworldonline.hu, a Noizz, a Player.hu, a Csakfoci.hu, a Harmonet, az Egészségkalauz és a Formula.hu. A lista nem teljes, partnereink száma folyamatosan növekszik, és célunk az, hogy minél több kiadó használja a Strossle által szolgáltatott tartalomajánlót.

Mutasd be röviden a céget, mit kell rólatok tudni?

A Natív Hirdetés Kft. 2016 májusában lépett a piacra a Strossle rendszerével, azóta kétszázötvennél is több kampányon vagyunk túl. Az automatizált hirdetések értékesítése 2016 szeptemberében kezdődött, azonban tavaly óta – közel egy év alatt – több mint 80 elégedett ügyfelet szolgáltunk ki. Köztük szerepelnek a hazai top 20-ba tartozó hirdetők és specifikus szolgáltatást nyújtó kisebb ügyfelek egyaránt.

Mi volt az elsődleges oka annak, hogy beléptetek az IAB-ba? Mit vártok a szervezettől?

A legfontosabb a szakmai érdekképviselet, az új reklámeszközök – köztük az automatizált natív hirdetés – ismertté tétele. Örülünk, hogy alakult külön natív munkacsoport is, bízunk benne, hogy ezáltal az ügyfelek is nyitottabbak lesznek az új lehetőségekre.

Meglátásod szerint mi mostanában a digitális kommunikációs iparág előtt álló legnagyobb feladat?

A digitális és online kommunikáció még valószínűleg sok újdonságot és kiaknázatlan lehetőséget tartogat számunkra. Nagy feladat a digitális világban a látogatók, fogyasztók figyelmének felkeltése és megtartása. Szinte mindenkinek ismerős a „bannervakság” fogalma. Amennyire lehetséges, ezt kell kiküszöbölnie a szolgáltatóknak a lehető legkreatívabb módszerekkel. A natív hirdetés éppen egy olyan megoldás, ami bár különböző formákban már eddig is létezett, de igazán még az ügyfelek is most kezdik felfedezni az ebben rejlő számtalan lehetőséget.

Ha a teljes iparágat nézzük, akkor mindenképpen nagy kihívást jelent, hogy a Google és a Facebook egyre nagyobb térhódítása mellett olyan eszközök és lehetőségek is eljussanak az ügyfelekhez, amelyek “újak” a piacon, és merjék azokat beépíteni az éves marketingkommunikációjukba. Legyen ez akár programmatic megoldás, tartalommarketing eszköz, influencer marketing vagy bármi egyéb.

Érdemes még megemlítenünk a GDPR bevezetését, amire az átállás biztosan sokaknak okoz majd bonyodalmakat.

Ha többet tudnál meg tagunkról: http://nativhirdetes.hu/

A fenti bemutatkozás meghívottja előre lefektetett szabályok alapján került a listába: Az IAB blog minden hónapban a még bemutatkozáson át nem esett 4 legújabb és 4 véletlenszerűen kiválasztott tagvállalatot keres meg ugyanazokkal a kérdésekkel.