Az első negyedév végéig működik a TCF 1.1

Megosztás

Az IAB Europe 2019. augusztus 21-én vezette be a GDPR gyakorlati alkalmazását támogató keretrendszerének 2.0-s változatát. A TCF korábbi, 1.1-es verziója 2020. március 31-ig fog működni. A szervezet segítséget nyújt az átállásban.

A Transparency & Consent Framework (TCF) segítségével a weboldalak automatizáltan menedzselhetik felhasználóik adatkezelési preferenciáit, miközben a General Data Protection Regulation (GDPR) és az ePrivacy Directive (ePD) előírásainak is megfelelnek. A TCF keretet biztosít a kiadók, a technológiai megoldásszállítók és a hirdetők számára, hogy következetesen kommunikálhassanak a végfelhasználóval az adatok felhasználásának módjáról, valamint lehetőséget biztosítanak a panasztételre.

A régi verzió lekapcsolása miatt minden regisztrált TCF forgalmazónak (vendor) és hozzájáruláskezelési platformnak (Consent Management Platform, röviden CMP) legkésőbb az első negyedév végéig át kell állnia a 2.0-s változatra. A verzióváltás támogatására az IAB Europe ingyenes, tíz részes workshop sorozatot szervez, online elérhető webinárium formájában. A sorozat január 16-től március 19-ig tart. Egyes események minden érintettnek, míg mások inkább csak vendoroknak vagy CMP-knek ajánlottak. A teljes program elérhető az IAB Europe honlapján.