Friss, digitális hirdetési szabályzatokat közölt az IAB Europe

Megosztás

Szeptember elején frissítette a két évvel ezelőtti digitális hirdetési navigátorát az IAB Europe, amelyben az európai országok hirdetésekkel kapcsolatban kidolgozott minőségi tanúsítványait és a helyi piacok jellegzetességeit gyűjtötte össze.

Európán belül minden IAB tagországnak kulcsfontosságú célja a digitális reklámozás és marketing fenntartható jövőjének kiépítése, amely csak olyan egységes szabványok és szabályok létrehozásával érhető el, amelyek növelik a felelősségérzetet és biztosítják a minőséget a teljes ágazatban – fogalmaz közleményében az IAB Europe, utalva az elmúlt néhány évben megnövekvő iparági kihívásokra. Elég csak a megszaporodó hirdetési csalásokra vagy a márkabiztonság megteremtésének meglehetősen kényes helyzetére gondolni, amelyek bármikor képesek veszélybe sodorni bármely digitális hirdetési kampány sikerét.

Ezt igazolja az IAB Europe nemrégiben végzett felmérése is, amely szerint a médiavásárlók 92%-a szívesebben költi hirdetési büdzséjét azon cégeknél, amelyek követik az olyan iparági szabványok normáit, mint amilyenek például az IAB UK Gold Standard, a francia Digital Ad Trust vagy a lengyel IAB QUALID előírásai.

Hasonló célból foglalta össze az IAB Europe 2020-ban egyetlen közös dokumentumban a különböző európai országok IAB-szervezetei által kidolgozott tanúsítványi rendszereket. Ez lett a National Quality Initiatives Navigator, amelynek legújabb verziója nemcsak a nemzeti szintű minőségtanúsítási rendszerek bemutatását tartalmazza, de minden olyan irányelvet és jól bevált gyakorlati útmutatót, amely segít felelősen gondolkodni a digitális reklámozásról és megteremteni annak lehetőségét, hogy azok biztonságos, minőségi környezetben jelenhessenek meg.

Az alábbi dokumentum nyolc európai ország minőségtanúsítási rendszerét vizsgálja meg részletesen, a kezdeményezések között vannak hasonlóságok és különbségek, de az IAB Europe további célja, hogy a nemrég létrehozott Nemzeti IAB-k Munkacsoportja segítségével kiderítse, ezekből a nemzeti sztenderdekből felállítható-e egy egységes, közös európai irányelv.

A National Quality Initiatives Navigator útmutatóját regisztrált tagjaink a Dokumentumtárunkban lapozgathatják.

Fotó: Ghinzo / Pixabay