Konferenciás beszámolók sora indul

Megosztás

Pár hete kezdtük ajánlani a blogban a tavaszi hazai és nemzetközi digitális témájú eseményeket. Az első konferenciák már le is pörögtek, és hozzáférhetők tartalmas beszámolók a szófiai Webitről és a bécsi WAN-IFRA Digital Media Europe-ról is.

A Kreatív virtuális hasábjain Szigeti Péter, illetve Román Balázs jelentkeztek a két helyszínről.

Screen Shot 2016-04-25 at 13.24.16

Ízelítő a Webit-es beszámolóból:

“Maga a Webit az általam látott események közül leginkább az amszterdami – de a Webithez hasonlóan az utóbbi években szintén számos regionális lábat is építő – The Next Webhez hasonlít, ám annál lényegesen szélesebb tematikában kínál tartalmakat: a digitális ipar és kultúra a startupvilágon messze túlmutató kérdéseivel is bőségesen foglalkozik. A 4000 körüli regisztált résztvevő között becslésre egyenlő arányban voltak a kockásinges/szakállas/tetovált geekek és a szépöltönyös/szépinges menedzservállalkozó külsejű arcok, és mindkét típusnak a női megfelelői is, ha ez nem képzavar. Az átlagéletkor nem volt több 30 évnél. Az rendezvényhelyszín (amit körülbelül úgy kell elképzelni, mint ha a budapesti Infoparkot összeépítenék a Hungexpoval és ott lenne egy nagy és modern konferenciaépület) előtti tömeg felett folyamatosan repkedtek a  drónok – a szervezőké, meg a nyilván promóanyagokat készítő résztvevő cégeké egyaránt.”

IMG_5281

És a záró gondolatok a WAN-IFRA konferenciáról küldött cikkből:

“Én bármilyen irányba elhagyom Budapestet, sokkal több munkaügyi hasznát látom, mint hetek irodai munkájának, ha pedig sikerül átlépni a határt, az még jobb. A WAN IFRA nem a legmenőbb rendezvényszervező, de évente csinálnak egy csomó médiás konferenciát és vásárt, néha érdemes elenni az általuk szervezett eseményekre. Legközelebb a médiacsinálás tartalmi oldalát megmozgató Global Editors Summitra látogatunk el újra Bécsbe, júniusban, ráadásul akkor lesz az ottani író- és újságíróbál is, ami biztosan nagy kaland lesz, aki ráér, semmiképp ne hagyja ki!”