A jog izgalmas – A Policy munkacsoport bemutatkozik

Megosztás

Elsőre meghökkentőnek tűnhet az állítás, hogy a jog izgalmas, az IAB Policy munkacsoportjának vezetője viszont pontosan ezt állítja. Balogh Virággal a Digitalhungary.hu készített interjút, alább pedig bemutatkozik a munkacsoport!

balogh_virag
Balogh Virág, a Policy munkacsoport vezetője

A Policy munkacsoport tagjai

Balogh Virág a korábbi években is a munkacsoport vezetője volt, az MRSZ főtitkáraként segítette az IAB munkáját. Jelenleg a Magyar Telekom jogi osztályvezetőjeként dolgozik, emellett a policy munkacsoport munkájának szervezésére vállalkozott.

A munkacsoport (jelenlegi) tagjai:

A munkacsoport céljai és tervei

A jog izgalmasságára vonatkozó fenti állítás igaz volt az elmúlt években, és még inkább igaz lesz a következő években – az adatvédelem európai reformja, a hálózatsemlegességi kérdések, az egységes európai digitális piac irányába tett lépések számos megoldandó probléma elé állítják a jogászt és nagy kihívásokat jelentenek majd az iparág összes szereplője számára. Az IAB Policy Munkacsoportja az elmúlt években is igyekezett a kihívásoknak megfelelni, nagy szerepet vállalt a közös iparági fellépésekben, a jogszabály-véleményezésekben, iparági álláspontok megfogalmazásában, finomításában.

Az IAB Policy Munkacsoportja azt tűzte ki célul hogy a fenti kihívásokban segíti az IAB tagjait – vannak olyan formátumok, amelyek az elmúlt években már kiállták a gyakorlat próbáját, és így a jövőben is készülünk használni (workshopok a tagok számára, jogszabály-véleményezések, együttes iparági fellépések jogi támogatása), és vannak olyan szolgáltatások, amelyeket a korábbiaktól eltérően, a tagok igényeire jobban építve készülünk nyújtani“, mondja Balogh Virág.

Az adatvédelem és a hálózatsemlegesség várhatóan kiemelt szerepet kapnak majd a munkacsoport munkájában, ezeket a témákat workshopok keretében tervezik a tagsággal mélyebben megismertetni.

A Balogh Virággal készült interjú a Digitalhungary.hu-n olvasható.