Evolution: “A tartalmak egyenlővé válnak”

Megosztás

Március 1-2-án Evolution konferencia. Afféle last minute ajánlóképp mini interjút készítettünk Csermely Ákos főszervezővel.

A konferencia mottója idén ez: Értékek viadala. Mi a mögöttes trend, gondolat, piaci jelenség?

A tartalmak egyenlővé válnak. Főleg ha olyan eszköz van a kezünk ügyében, amely minden tartalom (média, szolgáltatás, játék, kereskedelem) fogyasztására alkalmas. Ilyen az okostévé, a táblagép, a számítógép. A fogyasztó-vásárló a szabadidejében már ugyanúgy gondol az internet nyújtotta lehetőségekre; a tévézésre, a játékra, idővel még a kereskedelemre is. A tartalmakat az érdeklődésének megfelelően rangsorolja. A platform azonban egyre kevésbé számít neki. Tudom az elején tartunk… Vagy tán már egyre kevésbé.

A platformok versenyezhetnek, a tartalmak viszont egyenlőek, és a fogyasztó a neki értékes tartalomra fog kapcsolni. Este eldönti, hogy játszik, filmet néz vagy ValóVilágot. És azt is elönti, hogy hol fogyaszt tartalmat, és milyen készüléken. Előre szaladtam?! Szerintem már nem annyira. Sőt, tovább megyek: szerintem egyre többen viselkednek struccként. Hogy egy analógiával éljek: tegnap még a vállamon aludt a kislányom, ma meg már lehajol hozzám, ha puszit ad. És mindig mindenki megdöbben: hogy felnőtt ez a gyerek!

Bár nem lehetsz részrehajló, mégis érdekelne, hogy mi az a programpont, amelyet szervezőként a legjobban vársz?

Valójában nincs ilyen, hiszen hónapokat dolgozom a program megírásán. Riportokat készítek, szakértőkkel egyeztetek. Mindegyik programpont az enyém, bármelyikről tudok ódákat zengeni, miért maradsz le, ha nem hallgatod meg 🙂

Milyen jelentősebb változások vannak a konferencián tavaly óta?

A helyszín mindenképpen ilyen. A Heliát, amely eddig helyet adott a konferenciának, átalakítják, így új helyszínt kellett keresnünk. Tanácsadópontokat létesítettünk, interjús kötetet adunk ki… Telt ház van, jól felbolygattuk a Radisson életét. Kicsit izgulok is miatta 🙂

Az IAB Hungary is ott lesz az Evolution konferencián. Hogy miről fogunk beszélni és beszélgetni, arról itt találsz részleteket.