Új vezető kerestetik a Programmatic munkacsoport élére

Megosztás

Vándor Attila, a Programmatic munkacsoport eddigi vezetője munkahelyet és ezzel szakmai fókuszt vált. Attila munkájának most nem lesz része a programmatic terület, így június végével távozik a munkacsoport éléről, amely egyébként több izgalmas projekttel is jelentkezett az elmúlt időszakban. Miközben Attilának sok sikert kívánunk és megköszönjük az aktív részvételt, az IAB Hungary kiírja a Programmatic munkacsoport új vezetőjéről szóló pályázatot. Ezt alább olvashatjátok!

Pályázati kiírás

Az IAB Hungary Elnöksége pályázatot hirdet munkacsoport vezetői feladatra.

Munkacsoport tematikája, aktuális státusza: Programmatic munkacsoport, aktív munkacsoport meglévő vezetővel

A pályázat kiírásának oka: Új vezető keresése – korábbi vezető távozása

Az Elnökség részéről a munkacsoporttal szemben megfogalmazott elvárás, cél:

A programmatic buying egy olyan terület, ami jelenleg a digitális piacon építi a hídfőállásait itthon, de néhány éven belül a teljes médiapiacot fogja várhatóan meghatározni. Az IAB kiemelt fontosságúnak tekinti ezen terület lendületes fejlesztését, hogy minél előbb a hazai piac többsége is teljes értékűen tudjon csatlakozni ehhez a piachoz keresleti és kínálati oldalon egyaránt. Kiemelten fontosnak tekintjük a piaci edukációt, a tévképzetek és félelmek eloszlatását, annak megértését, hogy a programmatic minden szereplő számára valódi értéket teremt, hogy a fejlettebb piacokhoz hasonlóan minél előbb mainstreammé válhasson itthon is.

Fontos, hogy a buy és sell side képviselete egyaránt biztosított legyen, hogy a két oldal kérései, igényei folyamatosan figyelhetőek legyenek. A munkacsoport feladata a piac szereplői számára edukáció biztosítása (workshopok szervezése, white paperek, ajánlások kiadása, nemzetközi best practice megosztása), vonatkozó viewability, fraud és brand safety problémák vizsgálata, kezelése, lehetőleg már sell side oldalon.

A munkacsoport aktív, a korábbi vezető, Vándor Attila irányításával több sikeres projektet valósítottak meg az elmúlt egy év során. (programmatic workshop, beginners’ guide, market update, stb) Az új vezető keresésére a munkacsoport vezetőjének munkahely váltása miatt van szükség.

Pályázat kötelező elemei:

  • munkacsoport neve,
  • munkacsoport működésének célja,
  • pályázó neve,
  • pályázó munkahelye és releváns szakmai tapasztalatainak rövid összefoglalása
  • a program részletes kifejtése, lehetőleg rövid- és középtávú, illetve az Elnökségi ciklus végéig (2018 év vége) kitűzött célokkal és feladatokkal, naptári év szerinti bontásban,
  • a feladatok, célok kapcsán ha releváns, akkor kérjük megjelölni, hogy azokból az IAB Hungary tagsága, illetve ezen a körön túltekintve a piac összessége milyen hasznot tud húzni?
  • lehetséges erőforrás igények,
  • javaslat a munkacsoport tagjaira.

Elnökségi kapcsolattartó a pályázat kapcsán: Turóczi András  – [email protected]

A pályázat benyújtásának módja: emailben, Máth Andráshoz, az IAB ügyvezetőjéhez: [email protected], legkésőbb 2017. június 10, 16.00-ig.