Folytatódik az 1/1 projekt: mik azok a crossmedia kampányok?

Megosztás

Első alkalommal az “influencer” fogalmát jártuk körbe, és több mint nyolcvanan töltötték ki a kérdőívet, majd a közönség aktív részvétele mellett rendeztük IAB Cafét e témában. Most újabb fogalommal folytatjuk: középpontban a crossmedia kampányok.

Egyre több felület, médium és eszköz van arra, hogy folyamatosan tartalmat fogyasszunk vagy interakcióban legyünk – nem beszélve arról, hogy rengeteg kutatás igazolja a többképernyős használatot tartalomfogyasztás közben. Így papíron egyre szofisztikáltabb megoldások születhetnének arra, hogy a célcsoportunkba tartozó felhasználókat elérjük, lehetőség szerint meg is szólítsuk üzeneteinkkel.

Az integrált kampány már sok helyen “alap”, nem kell magyarázni, miért fontos, hogy üzeneteink 360 fokban egységesen találják meg a felhasználót, de vajon mit jelent ehhez képest a crossmedia kampány? E fogalom egyre többször üti fel a fejét a médiában és a konferenciákon, többféle megközelítésben:

  • Ha már a TV és a keresőkampány megjelenik egy médiatervben, akkor az crossmedia kampány?
  • Ha már a keresőhirdetéseket a GRP-khez igazítjuk, akkor már ilyen kampányról beszélhetünk?
  • Eltérő üzeneteket kell futtatni az egyes felületeken, és mindennel találkozva áll össze a kép?
  • Vagy figyelembe kellene venni, hogy mit látott valaki az egyik csatornán, és arra reflektálva mutatni neki a következő üzenetet?
  • Vagy csak akkor beszélhetünk crossmedia kampányról, ha legalább 4-6-9 különféle médiatípust használunk?

Mit jelent szerinted az hogy crossmedia kampány? Mitől tekinthető “cross”-nak? Illetve kell hozzá a mérhetőség is, vagy ez nem feltétel?

Ha magad is szeretnél résztvenni a közös gondolkodásban, nincs más teendőd, mint kitölteni kérdőívünket: https://goo.gl/forms/0oNVu1gp4yq1Ghj42

Ha érdekel az 1/1 projekt és mindaz, amit a témában írunk, kattints ide.