Elkészült az IAB Hungary influencer témájú összefoglalója

Megosztás

Több mint nyolcvan kérdőív kitöltő és egy jól sikerült szakmai beszélgetés után összeállt az IAB Hungary első összefoglalója az 1/1 projekt keretében.

Az 1/1 projektet azért indította az IAB Hungary, hogy bizonyos, sokféleképpen használt fogalmaknak közös tartalmat adjunk. Az első fogalom, amellyel foglalkoztunk, az influencer volt. Az influencer marketing jelenleg nagyon népszerű a márkák körében, a hype sok izgalmas és előremutató megoldást, de sok vadhajtást is szült.

A projekt keretében elsőként egy kérdőívet tettünk elérhetővé, amelyet több mint nyolcvanan töltöttek ki. Már az eredmények ismeretében került sor egy beszélgetésre, amely nagy aktivitást hozott a közönség részéről is.

Utolsó lépésként az IAB kiadott egy összefoglalót is, amelyet innen lehet letölteni: iab_hungary_influencer_összefoglaló

Az összefoglalóban az influencer és az influencer marketing definíciója, illetve kialakulása mellett szó esik a terület kapcsolódásához a médiához és a szájmarketinghez, illetve számbavesszük a legfontosabb dilemmákat is.

Az 1/1 projekt folytatódik, azóta már a crossmedia kampányokon igyekszünk közösen fogást találni. Ha bekapcsolódnál a közös gondolkodásba, olvasd el ezt a cikket, és a végén kattints a kérdőívre. További munícióért pedig olvasd el Verba Tamás kapcsolódó írását.