1/1 digitális videó: indul az adatgyűjtés, válaszolj a kérdésekre!

Megosztás

Az IAB Hungary folytatja az 1/1 digitális fogalmakat feltáró projektjét, és most a digitális videó témaköréhez várjuk a szakértők válaszait.

Sokszor találkozunk azzal hirdetések vásárlása, értékesítése közben, hogy pontosítani kell magunk vagy az ügyfeleink irányába: a választott eszköz milyen típusú megoldás és milyen célokra alkalmas, miért érdemes használni. A marketing gyakorlatában egyes eszközökhöz inkább a márkaépítést kapcsoljuk, míg másokhoz az értékesítés-támogatást, de általában egy-egy választott eszköz esetében nem merül fel kérdésként, hogy mi is az, minek tekintsük.

Az elmúlt néhány évben egyre többen kínálnak/választanak olyan digitális videó megoldásokat ahol ez a meghatározás messze nem egyértelmű. Az egyes szolgáltatók eltérő keretekkel, feltételekkel és rendszerekben futtatnak mozgó vizuális anyagokat – de vajon ettől már videó is az az adott reklám? Az hogy a YouTube-on vagy egyéb videós platformon egy preroll hirdetés videó kategóriába sorolandó nem kérdés. De vajon amikor a klasszikus bannerek között tűnik fel egy olyan megoldás, ami videót is tartalmaz, azt hova tennétek?

De talán nem is a helyrajzi kérdés az érdekes igazán ilyen esetekben, sokkal inkább a miért. Hiszen napjainkban már a html5 bannerek remek animációs lehetőséggel kecsegtetnek, mégis nagyon sok esetben futhatunk bele híroldalak böngészése közben is izgő-mozgó, hanggal vagy anélkül induló megoldásokba. Hirdetőként az ilyen eszközök többletköltséget jelentenek. Nem csak produkciós, hanem kiszolgálás szempontjából is, de vajon fogyasztói oldalról vizsgálva ugyanezt a témát: többet kap a hirdetésünkkel találkozó? Segíts legfrissebb 1/1 kérdőívünket kitölteni és fogalmazzuk meg közösen a válaszokat!

A kérdőív elérhető itt!

A válaszokat 2019. március 22-ig várjuk.

Sólyom Balázs (IAB elnökségi tag)