Emlékek, történetek, fontos arcok az elmúlt 15 évből – Veletek, titeket ünneplünk!

Megosztás

Tizenöt évesek lettünk. Még nem nagykorúak, de határtalanul lelkesek és mindazon sikereinkre büszkék, amelyeket tagjainkkal közösen értünk el. Ezért az IAB Hungary elmúlt 15 éves történetét is egykori alapítók, hosszú évek óta vagy akár a kezdetektől fogva a szervezet kötelékében dolgozók emlékein keresztül szeretnénk bemutatni. 

Visszatekintő interjúsorozatunkban az egykori elnökségi tagok mellett Novák Péter és Barnóth Zoltán, az IAB Hungary első két elnöke beszél a szervezet megalakulásának körülményeiről, az első AdEx riport jelentőségéről, a munkacsoportok számával növekvő kihívásokról és legizgalmasabb pillanataikról.

Megkérdezzük a szakmai sajtó képviselőit és néhány, sokak által jól ismert digitális szakembert arról, hogyan élték meg a digitális piac nagyobb mozgásait, annak YouTube-on zajló paradigmaváltását, az első influencerek, podcasterek megjelenését, és összességében azt az időszakot, amikor egyre dinamikusabb változásnak indultak a tartalomfogyasztási szokások.

Emlékezetes rendezvényekről, kedvenc projektekről mesélnek majd az IAB Hungary régi és jelenlegi munkacsoportjainak vezetői, de összegyűjtjük az ügynökségek, szolgáltatók és kiadók képviselői által legfontosabbnak gondolt, a digitális piac eddigi másfél évtizedét meghatározó mérföldköveit is. A sajátjaink idővonalát azonban mi is megrajzoltuk. Ezen olyan állomásokat jelöltünk meg, ahol sikerült egy iránymutató táblát vagy jelzőfényt elhelyeznünk, ahol ablakot nyitottunk új területekre, ajtót az új felszállóknak, és ahova évről évre mindig jó okunk van visszatérni. A nosztalgiázáshoz persze megnyitjuk fotóalbumunkat is, hogy rendezvényeinket, munkacsoportjaink üléseit és az elmúlt 15 évet képeken keresztül is megmutathassuk. 

Nyitottunk az emlékeknek egy aloldalt

A személyes történetekből merítkező, szubjektív szakmai visszaemlékezéseken alapuló cikkeket, interjúkat és körképeket mostantól az IAB Hungary 15 rovatoldalán olvashatjátok.

Ha azonban bárki személyes emléktárában lapulnak még legendás prezentációk, történetek vagy fotók az elmúlt 15 évből, amelyeket szívesen látnátok egybegyűjtve, örömmel fogadjuk; minden egyedi kapcsolódási ötletre nyitottak vagyunk. Ezeket a [email protected] mailcímre küldhetitek.

Már készülünk az őszi rendezvényekre

Időről időre akár száz feletti létszámban regisztrálunk érdeklődőket rendezvényeinkre. Az ügynökségek, hirdetők, szolgáltatók és kiadók képviselői által látogatott eseményekre olyan előadókat hívunk meg, akik hasznos, magas szintű tudással rendelkeznek az aktuális piaci mozgásokról, az adott területen változó szabályozási környezetről, a jövőben várható trendekről, és szórakoztató, közérthető módon képesek tudásuk átadására.

Ilyen IAB Cafén mutatja be majd legújabb kutatását az Influencer Munkacsoport, a frissített, adatpiaci gyakorlatokat összegző kiadványát az Adat Munkacsoport, a programozott hirdetések megújult kisokosát a Programmatic Munkacsoport, és például az Audió Munkacsoport workshopján ismerheti meg a piac a podcastekben elhelyezett reklámokkal kapcsolatos jogi tudnivalókat.  

Találkozzunk az őszi rendezvényeinken, szeretettel várunk Titeket!

Fotó: Adi Goldstein / Unsplash

Kapcsolódó: