Mikor ünnepelhetjük a programmatic évét? Poharazgatással megtoldott workshopon kerestünk rá választ

Megosztás

November utolsó munkanapján programmatic témában tartottunk szakmai délutánt egy belvárosi pubban, ahol a workshop előadói az automatizált hirdetésekben rejlő lehetőségekről és kihívásokról beszéltek. Az elmúlt években a kiadók oldalán lezajlott legfontosabb változásokat Zölei Ármin Krizsán, a HOPPex operatív vezetője ismertette, aki a hazai piac kapcsán szektorok és hirdetési méretek szerint lebontott toplistákkal, insightokkal érkezett. Arról pedig, hogy mi jellemezte mindeközben a vásárlói oldalt és milyen valós példák, már bevált gyakorlatok igazolják a programmatic eredményes működését, már Csingár Zoltán, az AdDIG Kft. ügyvezető igazgatója beszélt.

A Programmatic Munkacsoport vezetője, Zsatkulák István az idén megújult és az IAB Dokumentumtárában már elérhető Programmatic Kisokos 2023 útmutató használatára hívta fel a figyelmet, amelyben a legfontosabb definíciók magyarázata mellett a programmatic lényegéről, használatáról és jövőbeli szerepéről is lehet olvasni.

A workshopot záró kerekasztal-beszélgetés résztvevőinek gondolatait Barnóth Zoltán (Adaptive Media) terelgette. Beszélgetőtársa Osipovich Marianna (Amnet – Dentsu), Csingár Zoltán (AdDIG), Zölei Ármin Krizsán (HOPPex), Akçal Richárd (Yettel) és Semsei Balázs (Cherrisk) volt. Többek között az olyan kérdéseket járták körül, mint például hogyan alakul a programmaticköltés hazánkban, hol célszerű kezelni a programmaticot költésben és divízióként, illetve miben tud a programmatic fejlődni itthon, és miben kellene még neki. És hogy mit válaszoltak arra a kérdésre, hogy volt-e vagy lesz-e egyáltalán programmatic éve? Hányan tették fel kezüket a résztvevők közül arra a kérdésre, hogy ki szereti, ki használja a programmaticot? És összességében hogyan telt a poharazgatással, falatozással zárult este? A workshopról készített kisvideóból minden kiderül!

 

Az előadók prezentációit pdf-formátumban IAB-tagjaink a Dokumentumtárunkban érik el:

A workshopot támogatta:

Fotók: Polyák Attila