Influencer Marketing Kisokost és Fogalomtárat adott ki az IAB Hungary

Influencer Kisokos és Fogalomtár

Megosztás

Az Influencer Fogalomtár abban segít a piaci szereplőknek, hogy fogalmi kérdésekben egy nyelvet beszéljenek. Az Influencer Marketing Kisokos pedig a teljesség igénye nélkül kitér az influencer marketing típusaira, formáira, bemutatja az ideális brief sablont és folyamatmenedzsmentet. Egy gyakorlatias tudásanyag, amely minden piaci szereplő munkáját segíti.

A szervezetünk Influencer Munkacsoportja által készített kiadványok ingyenesen letölthetők a munkacsoport oldaláról.

Az IAB Hungary 2019 márciusában megalakult Influencer Munkacsoportja azon dolgozik, hogy a piac számára tiszta képet nyújtson az influencer marketing területéről, megalkossa, illetve egységesítse a használt definíciókat, továbbá meghatározza a magyar influencer marketing piac méretét. A 24 tagot számláló munkacsoport elnöke Farkas Dániel, a Star Network társtulajdonosa és szakmai vezetője. A csoporthoz az IAB Hungary bármely tagja csatlakozhat.

Farkas Dániel, az IAB Influencer munkacsoport vezetője mutatja be az Influencer Kisokost és Fogalomtárat a Kreatív Influencer workshopján, 2019. december 4-én. Fotó: IAB.hu

 

A témakör népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy az IAB Hungary nemrég lezajlott Legjobb Szakdolgozat a Digitális Marketingről versenyén mindhárom díjazott influencer témájú dolgozattal pályázott és nyert.

Az Influencer Fogalomtár kifejezései a digitális iparág más szakkifejezéseivel együtt megtalálhatók az IAB Hungary folyamatos frissülő online szótárában is.