Technológiai trendek az idei CES-ről

Megosztás

Január első hetében rendezték meg a CES technológiai, innovációs és elektronikai expót Las Vegasban, amely minden évben azon gondolat köré szerveződik, hogyan, milyen lehetőségekkel tudja a technológia mindennapi életünket megkönnyíteni. Idén azonban számos olyan termékinnovációt mutattak be, amelyek a pandémia által formált és átformált fogyasztói igényekre kívánnak válaszokat adni.

Mint Gary Shapiro, a Consumer Technology Association elnök-vezérigazgatója mondta: “A technológiai innováció eszközöket ad a kezünkbe a világ jobbá tételéhez, és mindig is a történelmi változások katalizátora volt. Az emberek minden korábbinál jobban várják a technológiai ipartól, hogy az élre álljon, és kreatív megoldásaival válaszokat adjon a világ nagy kihívásaira.” Ennek kapcsán olyan központi gondolatok is megjelentek, mint a technológia által támogatott empátia, illetve az emberi biztonság és a technológia kapcsolata.

CES / Facebook

A GroupM összefoglalójában számos konkrét kísérleti megoldás mellett olyan – részben még magyar fordítás nélküli – fogalmak is szerepelnek, mint az ambient computing, a touchless tech vagy a phygital. Most ezek még nagyon távolinak tűnnek, de néhány éven belül ott lesznek/lehetnek a mindennapokban, ezért a márkáknak előbb-utóbb kezdeniük kell ezekkel valamit.

Ha érdekelnek a részletek, a dokumentumot az IAB dokumentumtárában olvashatod.

Fotó: Consumer Technology Association