Van egy remek videóhirdetésetek? Nevezzétek be a Digitális videó Munkacsoport videóversenyére!

Megosztás

A videós hirdetési piac folyamatosan bővül, egyre több hirdető ismeri fel a mozgóképes tartalmak relevanciáját az online platformokon is. Nem véletlenül, hiszen a videóstartalom-fogyasztással eltöltött idő és a videós tartalmak környezetében megjelenő hirdetési formátumok által generált bevétel évről évre nő Európában és hazánkban egyaránt. “Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ne csak a hirdetési helyek megvásárlása, hanem a hirdetések tartalmának összeállítása is kreatívan történjen. Ne feledjük, az online videós hirdetés nem mindig helyettesíthető televíziós reklámspottal!” – fogalmazott Erdélyi Eszter, az IAB Hungary Digitális videó Munkacsoportjának vezetője. Ezért a munkacsoport idén ősszel, hagyományteremtő céllal az Év videós hirdetése 2023 címmel rövid, mozgóképes hirdetéseket díjazó pályázatot hirdet, hogy felhívja a figyelmet az online videós tartalmakban a márkák üzeneteit kreatívan megfogalmazó csapatok munkájának jelentőségére, és díjazza az év legkiemelkedőbb videós hirdetéseit.

Nevezési feltételek:

  • A versenyre olyan minimum 6, maximum 30 másodperc hosszúságú videóhirdetéseket várnak, amelyek 2023. január 1. és 2023. december 22. között legalább 1 héten át futottak valamely hirdetési kampány keretében, és Magyarországon elérhető online kiadók felületein, valamint a közösségi és videómegosztó platformokon jelentek meg, beleértve a YouTube, az Instagram, a TikTok és a Facebook oldalán megjelent hirdetéseket is.
  • A versenyre csak kereskedelmi üzenetet tartalmazó videóhirdetésekkel lehet nevezni. Politikai, társadalmi célú, megosztó vagy 18+ üzenetet megfogalmazó hirdetések (az alkoholos termékek hirdetéseinek kivételével) nem vehetnek részt a versenyben.

Kik nevezhetnek?

Hirdetők, médiaügynökségek és kreatív ügynökségek.

Nevezés határideje és díja:

Nevezni 2023. december 22-ig lehet. Az IAB tagjai három videóval ingyen pályázhatnak (további videók esetén 30 000 Ft+áfa), nem IAB tagcégek pedig videónként 50 000 Ft+áfa nevezési díj ellenében.

Zsűri:

A Digitális videó Munkacsoport tagjai mellett Al Ghaoui Hesna riporter, külpolitikai újságíró, író és Sallai Ervin reklámszakember, forgatókönyvíró, író értékeli a beérkezett pályaműveket.

A verseny eredményhirdetését és díjátadóját 2024. január végén tartjuk. Az IAB Digitális videó Munkacsoportja a legjobbnak ítélt videós hirdetés készítőit egy serleggel jutalmazza, és a győztesek egy évig az elektronikus aláírásukban jelölhetik az Év videós hirdetése 2023 versenyben elért helyezésüket. A versenyről további információt a nevezési lapot is tartalmazó Év videós hirdetése 2023 oldalon találtok.

Illusztráció: FunkyFocus / Pixabay

 

A videóverseny támogatója:

Kapcsolódó: