Már letölthető a megújult Programmatic Kisokos 2023

Megosztás

A Programmatic Kisokos ötlete először 2016-ban fogalmazódott meg a Programmatic Munkacsoport tagjai között, amikor felmerült a probléma, hogy egyetlen olyan kiadvány sincs a piacon, amely pontosan elmagyarázná, hogy mi az a programmatic és mire érdemes azt használni. Pár hónappal később, 2017 februárjában Vándor Attila vezetésével az ötletből digitális útmutató született, elsősorban azon hirdetőket megcélozva, akik még nem használtak programmaticot például azért, mert már az alapokkal kapcsolatban is voltak kérdéseik. Az edukációs kiadvány tehát hiánypótló jelleggel került a piaci szereplők elé, akik ebben olvashattak először a legfontosabb definíciókról, a hazai programmatic piac szereplőiről és a főbb targetálási lehetőségekről.

A programmatic piac azonban az elmúlt években gyorsan és sokat változott, a helyzetre reagálva pedig a munkacsoport is aktualizálta kiadványát. Így készült el több hónapos munkájuk eredményeként a Programmatic Kisokos 2023, amelyben egyrészt már egy kibővült fogalomtárat találtok, másrészt például az alábbi kérdésekre is választ kaptok:

  • Mi az a waterfall modell, és mi a baj vele?
  • Na és mi az a header bidding?
  • Hogyan alakult a programmatic piac 2019 és 2022 között? Mennyit költöttek automatizált módon a hirdetők?
  • PPC vagy programmatic? Hol van szerepük a médiamixben?
  • Miért szükséges az Ad Verification, és mit vizsgál?
  • Milyen formátumokkal lehet hirdetni programmaticban, és egyáltalán kinek, mikor, milyen célok elérésére ajánlott az automatizált hirdetés?

A megújult 2023-as Programmatic Kisokost minden piaci szereplő számára szabadon elérhetővé tettük Dokumentumtárunkban, amelynek ezen fiókjából akár le is tölthetitek azt. Használjátok, böngésszétek sorait, legyen segítségetekre a mindennapi munkátokban! Ha pedig kérdésetek lenne, keressétek bátran Zsatkulák Istvánt, a munkacsoport vezetőjét az [email protected] mailcímen.

Kapcsolódó: