Brid.TV: Szegeden nyitottunk irodát a magyar videós igények kiszolgálására

Megosztás

Új tagjainkat bemutató sorozatunkban ezúttal a Los Angeles-i és belgrádi bázisuk után Szegeden irodát nyitó Brid.TV üzletfejlesztési vezetője, Milan Djukic válaszolt kérdéseinkre. A kiadókat, médiacégeket és ügynökségeket kiszolgáló szerb cég élő streaminget, in-stream és out-stream video hirdetési formátumokat, felhasználóbarát tartalomkezelő rendszert, hozamoptimalizációs lehetőséget, vagyis egy prémium online videó platformot kínál most már a magyar piac szereplőinek is.

Egyedi videós élményről és monetizációs lehetőségekről írtok weboldalatokon, mit jelent ez a gyakorlatban, és kikkel dolgoztok együtt?

A globális kiadói és reklámtechnológiai terület egyik vezető szolgáltatójaként az online HTML5 videó platformon kínálunk partnereinknek egyedi igény szerinti, videós hirdetésekkel kapcsolatos monetizációs lehetőségeket. Vagyis egyszerre kínálunk tárhelyet, videólejátszót és élő közvetítési lehetőséget, miközben monetizációs technikákat biztosítunk többek között in-stream, out-stream hirdetések, programmatic, header bidding és kontextus alapján célzott hirdetésekhez.

A világ számos pontján lévő kiadóval és médiavállalattal – többségében híroldalakat működtető cégekkel – dolgozunk együtt, ahol az újságíróknak, podcastereknek, bloggereknek, vloggereknek és tartalomgyártóknak az is célja, hogy közönségüket kiváló minőségű, folyamatosan, zökkenőmentesen futó videókkal érjék el, vagy akár élő közvetítéseket indítsanak weboldalukról. De gyakran keresnek meg minket médiaügynökségek, hirdetési hálózatok szolgáltatói, médiaszolgáltatók és rendszerintegrátor cégek is; a fejlesztői csapatunk folyamatosan bővül, és azon dolgozunk, hogy partnereink minden egyedi igényét kiszolgálhassuk.

Milan Djukic, a Brid.TV üzletfejlesztési vezetője

Milyen lehetőségekkel igyekeztek többet nyújtani, mint a hasonló szolgáltatást kínáló cégek?

A Google MCM elismert partnerei vagyunk, alacsony késleltetésű módot és teljes mértékben testre szabható white label szolgáltatásokat kínálunk, utóbbi esetében például a megrendelő weboldalán még a videólejátszás indítását jelző gomb színe és stílusa is egyedire alakítható. De minden esetben az ügyfeleink igényeihez, kapacitásához alkalmazkodva kínálunk megoldásokat: többek között a sávszélességet, a migrálandó vagy letöltendő videók számát és minőségét, a látogatói számot vagy a rendelkezésre álló reklámhelyek mértékét is figyelembe véve. Mindemellett egyszerű az árképzési modellünk: ügyfeleink csak a felhasznált sávszélességért fizetnek, nálunk nincsenek rejtett költségek. Díjazásunk átláthatóbb, mint sok más, hasonló szolgáltatást nyújtó piaci szereplő esetében.

Másrészt csapatunk csupa barátságos, a világra nyitott emberből áll, akik a programozás, a videó- és a reklámtechnológia szinte minden területéről rendelkeznek – többségében az amerikai piacon szerzett – tapasztalattal. Gyakorlatilag nincs olyan dolog, amit ne tudnánk megoldani az erre dedikált Tier-1 fejlesztői és ügyfélszolgálati csapatunk segítségével. Néhány hónapja pedig megnyitottuk szegedi irodánkat is, így cégünk magyar ügyfeleit már magyar nyelven is kitudjuk szolgálni.

Volt olyan projektetek, együttműködéseket az elmúlt időszakban, amelyre különösen büszkék vagytok?

Valójában minden partneri együttműködésünkre és az olyan innovatív, felhasználóbarát megoldásainkra is büszkék vagyunk, amelyeket mindig az aktuális piaci trendekhez és az ügyfelek igényeihez igazodva fejlesztettünk ki. A Prebid és a TAG hálózata mellett tagjai vagyunk az IAB Europe és az IAB Hungary szervezetnek, valamint partnerei a Google MCM-nek, amelyet Európában csak mintegy 50 vállalat mondhat el magáról. Szerencsések vagyunk, mert számunkra 2022 egy kiemelten sikeres év volt: tíznél is több, jelentős frissítést élesítettünk a Brid.Tv platformon, és több tucat új funkciót vezettünk be a kiadók növekedésének elősegítése érdekében – többek között új tartalmi egységeket hoztunk létre, DRM-támogatást és optimalizálási lehetőségeket vezettünk be a video carousel, a Google DAI/SSAI, a kontextuális hirdetési célzás, a white-label OTT Apps és Prebid Analytics alkalmazása kapcsán. Mindezen funkciókkal segítettük ügyfeleinket abban, hogy a globális gazdasági és politikai helyzet kihívásai ellenére is rekordbevételeket érhessenek el 2022-ben.

Los Angeles és Belgrád után a szegedi Római körúton is nyitottak egy bázist

Mit hallasz, tapasztalsz, milyen trendekre készül idén a videós piac?

A jelenlegi előrejelzések egyértelműen a videós tartalmak fogyasztásának növekedését jósolják, és nemcsak webes vagy mobil, hanem a televíziós – CTV és OTV – platformon is, ami a videótartalmakat előállító kiadók bevételeinek növekedéséhez is vezethet. Mi itt a Brid.TV-nél nemcsak videó tárhelyet és -lejátszási szolgáltatást nyújtunk, hanem a Brid Marketplace-n keresztül teljes körű megoldást kínálunk ügyfeleinknek, hogy videótartalmaikat könnyen monetizálni tudják és a lehető legmagasabb CPM-eket érjék el.

Mit terveztek 2023-ra?

Igyekszünk továbbra is innovatívak maradni és a helyi piaci igényekhez alkalmazkodni – akár streamingről, OTT eszközökről, GDPR vagy DRM supportról, akár VOD-szolgáltatásról legyen szó a legkülönbözőbb platformokon. Az a célunk, hogy stabil bevételi forrást biztosítsunk ügyfeleink számára, ezért a jövőben is azon dolgozunk, hogy minden igényükre megoldást találjunk, és e tekintetben soha ne hagyjuk őket cserben.

Kapcsolódó: