Marketingszakos hallgatót kerestek gyakornoki pozícióra? Az IBS diákjai jelentkeznek!

Megosztás

Az International Business School (IBS) a hazai felsőoktatási intézmények között elsőként csatlakozott az IAB Hungary szervezetéhez 2023 őszén. Hallgatóik számára több mint 80 vállalattal és szakmai szervezettel együttműködve biztosítanak évek óta gyakornoki lehetőséget.

“A velünk partneri kapcsolatban álló piaci szereplők számára magasan képzett és kellően motivált tehetségeket biztosítunk, akik jellemzően jobban teljesítenek a társaiknál a munkaerőpiacon keresett képességek tekintetében. Diákjaink a világ közel 100 országából érkeznek, az oktatás nyelve minden szakon angol, a tanulmányaik végén brit-magyar (The University of Buckingham) illetve magyar és ír diplomát kaphatnak (Dublin Business School). Évek óta sikeresen működik az Upskill Programunk, amely a tanulmányok első évében felméri a hallgatók mindazon készségeit, amelyet a munkaerőpiac a leginkább díjaz, a második évtől pedig differenciált készségfejlesztésben vesznek részt” – fogalmazott Hajdu Andrea, az IBS karrier irodájának vezetője.

Az intézmény karrierirodája a sikeres álláskeresés támogatása érdekében egy saját fejlesztésű, zárt karrieroldalt hozott létre TalentNet néven, ahol a jelenlegi és egykori diákjaik is szabadon böngészhetnek azon gyakornoki és frissdiplomás pozíciók között, amelyeket az IBS stratégiai partnerei juttatnak el hozzájuk. A főiskola félévente egyszer saját állásbörzét is rendez, amelyre meghívásos alapon a partnerek közül toboroz kiállítókat.

Idén szeptemberben angol nyelvű kereskedelem és marketing alapképzést indítanak, ahol a marketing kulcsfogalmainak, valamint az üzleti élet és a menedzsment alapjainak megismerését a digitális média, marketing és kereskedelmi ismeretek egészítik ki. “Hallgatóink a képzés elvégzésével a digitális eszközök használatának szakértőivé válnak: legkönnyebben digitális marketingmenedzserként, SEO-szakértőként, PPC-specialistaként vagy e-kereskedelmi szakértőként helyezkedhetnek el.”

Jelenleg az alábbi három szakon tanuló diákjaik számára keresnek gyakornoki lehetőséget:

Itt az iab.hu blogon számos cikkben (pl. itt, itt vagy itt) fogalmaztátok meg ti is, hogy a digitális marketing területén az elmúlt években tapasztalható szakemberhiány miatt mennyire fontos, megoldásra váró feladat az utánpótlás kérdése, az új generáció szakmai orientációja. Ebben Néz Kata, az Oktatási Munkacsoport vezetője a legutóbbi, vele készült interjújában is kiemelte a munkacsoport szerepét, amely most már jó ideje azon dolgozik, hogy megtalálja, támogassa a jövő digitális tehetségeit, és összeköthesse őket a pályakezdőket kereső cégekkel.

Ezért arra bátorítunk titeket, ha cégetek jelenleg is gondolkodik részmunkaidős pozícióban, junior tréning- és gyakornoki programban, és szívesen lépne stratégiai partnerségi kapcsolatba az IBS főiskolával, írjatok a [email protected]-ra vagy keressétek közvetlen a vállalati kapcsolatokért és a karrieriroda vezetésért felelős Hajdu Andreát az [email protected] mailcímen.

Címlapkép: IBS

Kapcsolódó: