Az Egyesült Királyságban a 15-24 éves fiatalok 68%-a naponta néz rövid formátumú videókat

Megosztás

Az Ofcom hatodik éve készíti el Media Nations névre keresztelt kutatási jelentését, amelynek célja, hogy azonosítsa a legfontosabb trendeket a médiaszektorban, és bemutassa, hogyan fogyasztanak online és offline tartalmat az Egyesült Királyságban. Az idei jelentésben a digitális médiával kapcsolatos legfontosabb megállapítások pedig a következők:

  • A brit felnőttek több mint egyharmada (38%) néz naponta rövid, online videós tartalmakat (10 percnél rövidebb videókat), a 65 év felettiek között ez az arány 14%. A kisvideók a 15 és 24 év közötti korosztályban a legnépszerűbbek, 68%-uk naponta fogyaszt ilyen tartalmat.
  • A havonta legalább egyszer rövid formátumú videótartalmakat néző felnőttek között a “hogyan csináld” videók (64%) számítanak a legnépszerűbb műfajnak, amelyet a hírek (63%) és a közönség által feltöltött videók (59%) követnek.
  • A felnőttek közel fele hetente használ valamilyen zenei streaming szolgáltatást, ami a fiatalabb felnőttekre jóval jellemzőbb, mint az idősebb korosztályra.
  • Podcastet heti egy alkalommal minden ötödik brit hallgat (Londonban és a délkeleti régióban minden negyedik), a hallgatók számának elmúlt évhez képest mért növekedése pedig a 25-44 éves korosztálynak köszönhető.
  • A podcast-hallgatók 89%-a a médium legnagyobb előnyeként említette, hogy akkor hallgatják az adott tartalmat, amikor épp akarják; 79%-uk pedig azt mondta, hogy a podcastek valami olyan dolgot nyújtanak, amit rádión keresztül nem kapnak meg.
  • A felmérésből kiderül az is, hogy tízből négy háztartásban van legalább egy intelligens hangszóró – ez három százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A megkérdezettek 45%-ának pedig kettő vagy annál több is van.
  • Az okoshangszóró-tulajdonosok 60%-a zenei streamelésre és 58%-uk rádióhallgatáshoz használja az eszközt, de a megkérdezettek 37%-a online információkereséshez, általános kérdésfeltevéshez is használ okoshangszórót.
  • Az előfizetéses video on demand szolgáltatásokat igénybevevők számának növekedése megtorpant a tavalyi évhez képest, amely mögött a megélhetési költségek és az előfizetési díjak emelkedése áll.

Még több részletet a Media Nations kiadványában találtok, amelyet IAB-tagként Dokumentumtárunk ezen fiókjában értek el. Ha azonban az észak-írországi, a skót és a walesi piacról még részletesebb információhalmazt szeretnétek látni, akkor az adott nemzetekre vonatkozó konkrét témákkal és kérdésekkel foglalkozó jelentéseket az Ofcom oldaláról tölthetitek le.

Fotó: Helena Lopes / Unsplash

Kapcsolódó: