Fenntarthatósági témájú felmérésben kéri véleményeteket az IAB Europe

Megosztás

Az IAB Europe fenntarthatósági szabványokat kidolgozó bizottsága 2022 decemberében alakult azzal a céllal, hogy közösen kidolgozott sztenderdek követésére ösztönözzék az iparág szereplőit, és segítsenek csökkenteni a digitális médiumok működése során felhasznált energia mennyiségét és szén-dioxid-kibocsátását.

A bizottság tavaly januárban készítette el első felmérését, amelyben 29 európai piacról 256 cég képviselőjét kérdezték a fenntarthatósággal kapcsolatos véleményükről és az általuk alkalmazott gyakorlatról, és egyben egy összképet is rajzoltak arról, pontosan hol áll a digitális reklámipar a nettó zéró kibocsátás felé vezető úton. A tavalyi felmérés eredményeiről részletesen itt olvashattok.

Az európai szervezet most ismét arra kéri a nemzeti IAB-k tagcégeit, hogy töltsék ki a második State of Readiness felmérés kérdőívét, hogy friss, átfogó képet adhasson a digitális iparág jelenlegi helyzetéről, és kiderüljün, hogy a korábbi évhez képest mennyit sikerült haladni, fejlődni a fenntartható digitális hirdetési gyakorlatok alkalmazásában. A kérdőívet január 19-ig ezen az oldalon tölthetitek ki.

Ha kíváncsiak vagytok, mennyire működik zölden a ti weboldalatok, menjetek fel a Neo Interactive HelloGreenWeb.hu oldalára, amelyen bárki ingyenesen, pár pillanat alatt letesztelheti saját honlapjának szén-dioxid-kibocsátását. A digitális ügynökség Zöld honlap, zöld holnap névre keresztelt projektjéről korábban itt írtunk.

Az IAB Europe egy másik, Microsoft Advertising-gel közös felmérésében pedig arra kíváncsi, hogy mekkora a generatív mesterséges intelligencia (AI) jelenlegi ismertsége az európai digitális reklámiparon belül. A mindössze néhány kérdésből álló felmérés célja, hogy kiderüljön, az európai digitális reklámipar hogyan, mire használja a mesterséges intelligenciát, és milyen irányú fejlődést vár tőle. Ezért az európai szervezet arra kéri a nemzeti IAB-k tagcégeit, hogy töltsék ki a rövid kérdőívet ezen az oldalon február 2-ig.

Kapcsolódó: