A digitális analitikáról tanulnál? Itt egy lista a képzési lehetőségekről

Megosztás

“Sikerült egy piaci hiányt pótló összeállítást készítenünk, ami összegyűjti a digitális analitika iránt érdeklődőknek, hogy honnan tudnak az egyes alterületekről tanulni” – fogalmazott Deli Norbert, az IAB Hungary Analitika munkacsoportjának vezetője utalva egyben arra, hogy a marketingtevékenység hatékonyságának növeléséhez ma már mindenkinek szüksége van a komplexebb méréssel kapcsolatos tudásra.

Két évvel ezelőtt vette át a munkacsoport vezetését, akkori interjújában a munkacsoport legfontosabb céljaként fogalmazta meg a piaci szereplők edukálását az analitikáról, hogy a lehető legtöbben értsék, értékeljék az analitika által nyújtott mérhetőség, visszacsatolás előnyét. Deli Norbert szerint a helyzet mára sem változott, az edukáció terén teendő bőséggel adódik, ráadásul az idei évben még nagyobb kihívással kell majd szembesülnie a cégeknek, a jelenlegi mérési körülményeiken mindenképp változtatni kell. “A magyar piac továbbra sem kezeli prioritásként a digitális adatok gyűjtését, mert mindenki megszokta, hogy alapértelmezettként rengeteg adattal rendelkezik a látogatóiról és a marketing eszközökről, ahogy azt is elfogadja, hogy a korábbi mérési beállítások alapvetően minimális hibákkal működnek tovább. Ez viszont megváltozik a 2023-as évben, hiszen tovább szűkülnek a technikai korlátok a mérések körül, a Google Analytics 4-re való kötelező váltással pedig muszáj a cégeknek a mérésekkel dedikáltan foglalkozni.”

Ezért a munkacsoport Digitális Analitika 2023: Mi vár ránk az idei évben? címmel egyrészt egy iránymutató anyagot készített, amelyben a 2023-as év fő mérési és elemzési kihívásait veszi sorra, miközben azon lehetőségeket is megmutatja, amelyek megoldást jelenthetnek a problémákra – erről bővebben itt olvashattok. Másrészt egy listában összegyűjtötték mindazon képzési lehetőségeket, amelyek segítségére lehetnek a digitális analitika területeivel ismerkedőknek és a fejlődésre vágyó szakembereknek egyaránt.

A képzésekről, tanfolyamokról szóló lista folyamatosan bővül, IAB-tagjaink a Dokumentumtárunkban érhetik el.

Illusztráció: Yvette W / Pixabay

Kapcsolódó: