ūü•ąA st√°bnak narancsot facsar√≥ Gyurta Dani buzd√≠t v√≠zsp√≥rol√°sra a Finish rekl√°mj√°ban

Megoszt√°s

Fenntarthat√≥s√°gi √©s term√©k√ľzenetet egyszerre megfogalmaz√≥ vide√≥s rekl√°m √©rt el megosztott* m√°sodik helyez√©st az IAB Digit√°lis vide√≥ Munkacsoport¬†√°ltal meghirdetett¬†√Čv vide√≥s hirdet√©se 2023 versenyen. A Finish ‚Äď Ments√ľk meg vizeinket! kamp√°ny d√≠jazottjait a vide√≥s kreat√≠v k√©sz√≠t√©s√©nek h√°tter√©rŇĎl, kih√≠v√°sair√≥l √©s a rekl√°mok ut√≥√©let√©rŇĎl k√©rdezt√ľk.

Kamp√°ny neve: Finish ‚Äď Ments√ľk meg vizeinket!
HirdetŇĎ: Reckitt Benckiser Magyarorsz√°g Kft.
Médiavásárló: PHD Media
Kreat√≠v √ľgyn√∂ks√©g: Human Telex
Copywriter: Ottroba Anna
Art director: Heged√ľs Orsolya
Produkciós cég: 235
RendezŇĎ: Szelei D√≥ra

Kamp√°ny c√©lcsoportja: Olyan c√©lk√∂z√∂ns√©get hat√°roztunk meg, ami megfelelŇĎen t√°g a fenntarthat√≥s√°gi √ľzenet kommunik√°l√°s√°hoz, ugyanakkor rendelkezik mosogat√≥g√©ppel vagy gondolkodik annak v√°s√°rl√°s√°ban. Ňźk t√∂bbs√©g√©ben AB st√°tusz√ļ, 25-54 √©v k√∂z√∂tti nŇĎk, akik elsŇĎsorban nem az √°r alapj√°n d√∂ntenek, hanem fontos sz√°mukra, hogy a term√©k, amit megv√°s√°rolnak, milyen hat√°ssal van a k√∂rnyezetre.

Kamp√°ny √ľzenete: A Finish m√°rka a magyarok mosogat√°si szok√°sainak megv√°ltoztat√°s√°t tŇĪzte ki c√©lul, buzd√≠tva ŇĎket a v√≠zsp√≥rol√°sra. Ha mosogat√≥g√©ppel mosogatnak, akkor 80 liter vizet megsp√≥rolhatnak egy mosogat√°s sor√°n. Gyurta D√°niel vizes olimpikon seg√≠tett hitelesen eljuttatni a c√©lk√∂z√∂ns√©ghez azt az √ľzenetet, hogy a mindennapos h√°zimunka sor√°n is sokat tehet√ľnk a k√∂rnyezet√©rt, √©s √©rdemes odafigyelni mosogat√°si szok√°sainkra vagy ak√°r azon v√°ltoztatni.

Kamp√°ny c√©lja: Mosogat√≥szer v√°s√°rl√°sakor az egyik legfŇĎbb szempont az √°r-√©rt√©k ar√°ny, a szegmensben piacr√©sz-n√∂veked√©st √©vek √≥ta √°rakci√≥kkal lehetett el√©rni. A Finish m√°s utat v√°lasztott: a felelŇĎss√©gteljes, tudatos, √©rzelmi ir√°nyba indult. A Reckitt anyam√°rka elhivatott a k√∂rnyezetv√©delem, a fenntarthat√≥s√°g mellett, √©s elmondja az embereknek, hogyan √≥vhatj√°k meg a mindennapi teendŇĎik k√∂zepette azt, ami sz√°mukra fontos, azaz a v√≠zk√©szletet.

 

 

 

Mi volt a legnagyobb kihívás a videó készítésekor?
Az, hogy hogyan tudunk egy ilyen r√∂vid filmben egyszerre elmondani egy fenntarhat√≥s√°gi √ľzenetet (sp√≥rolj vizet a g√©pi mos√°ssal) √©s egy term√©k√ľzenetet (sp√≥rolj idŇĎt az √ļj Finish term√©kkel) √ļgy, hogy az ne legyen erŇĎltetett.

A videó fogadtatása kapcsán volt olyan visszajelzés, amelyre nem számítottatok?
Ilyen visszajelz√©st nem kaptunk, de a kamp√°ny hat√°s√°ra megfordult a Finish h√≥napok √≥ta tart√≥, negat√≠vban l√©vŇĎ piaci r√©szesed√©se, amelyet v√©g√ľl m√©g +100 b√°zisponttal meg is n√∂veltek. Egy mark√°ns m√°rkaim√°zsban t√∂rt√©nŇĎ elmozdul√°ssal el√©rte, hogy az emberek √∂sszekapcsolj√°k a m√°rk√°t a v√≠zsp√≥rol√°ssal, √©s kateg√≥ri√°j√°ban a legk√∂rnyezetbar√°tabb mosogat√≥szernek tartj√°k.

Kov√°cs D√≥ra (PHD), Papp Krisztina (Reckitt), Koroknay Fanni (Reckitt) √©s Koncz Kitti (Human Telex) vette √°t a d√≠jat a Digit√°lis vide√≥ Munkacsoport vezetŇĎj√©tŇĎl, Erd√©lyi EsztertŇĎl (Fot√≥: Poly√°k Attila)

√Črdekess√©g / behind the scenes:
A narancsfacsar√≥s jelenetnek t√∂bbsz√∂r is neki kellett futnunk, ez√©rt Gyurta Dani annyi narancsot facsart, hogy az eg√©sz st√°bnak biztos√≠totta a napi C-vitamin bevitel√©t. Ut√≥lag is k√∂sz√∂nj√ľk. ūüėČ

A rekl√°m k√©sz√≠t√©s√©ben r√©sztvevŇĎknek innen is gratul√°lunk az √Čv vide√≥s hirdet√©se 2023 versenyen el√©rt II. helyez√©s√ľkh√∂z!

* Az √Čv vide√≥s hirdet√©se 2023 versenyen a szakmai zsŇĪri azonos pontsz√°mmal √©rt√©kelte a Marsra Magyar! √©s a Finish ‚Äď Ments√ľk meg vizeinket! vide√≥s kreat√≠vokat, ezzel k√©t m√°sodik helyezett is sz√ľletett.

Kapcsolódó:

 

A díjátadót és a Video 2024 IAB Cafét támogatta:

A rendezvényhez a helyszínt biztosította: